Inloggen
voeg je column toe

Columns

Niets is zuivere koffie

Er ligt bijna niemand anders zo sterk onder een vergrootglas dals een nieuwe kandidaat voor het presidentschap van de Verenigde Staten. In het belang van de meerderheid is het noodzakelijk, dat de politicus/advocaat Joe Biden de zittende president Donald Trump van zijn troon stoot. Trump is een restant van het doorgeschoten kapitalisme en materialisme. Hij ontkent de milieuschade en de voor de hele planeet aarde en alles wat daarop en daaronder leeft levensgevaarlijke klimaatverandering.

Hij ontkende zelfs de desastreuze impact van het corona-virus. Gezien de extreem hoog opgelopen werkloosheid in Amerika keldert zijn kans om als president herkozen te worden. De coronacrisis is in Amerika vele malen erger aangekomen. En weer zijn de armen, daklozen en minderheden het zwaarst de dupe. De extreem rijken, zoals kletsmajoor Trump, kunnen zich zoals altijd in hun peperdure villa's verschuilen om in hun weelderoes verder te dromen. Hun heilige status ten koste van miljoenen weerlozen.

Joseph Robinette (Joe) Biden is geboren op 20 november 1942 in Scranton, Pennsylvania. In 1966 trouwde hij met Neilia Hunter, met wie hij drie kinderen kreeg. In 1972 overleden zijn vrouw Neilia en hun 1-jarige dochter Naomi Christina door een auto-ongeluk. Hun zoons Beau en Hunter raakten gewond.
In 1977 hertrouwde Joe met Tracy Jacobs, geboren op 5 juni 1951 in Wilmington, Delaware. Ze was eerst gescheiden van Bill Stevenson. Joe en Jill kregen een dochter, Ashley Biden. Jill was jarenlang een lerares Engels aan diverse scholen.

Van 3 januari 1973 tot 15 januari 2009 was Joe senator voor Delaware. In 1988 werd Joe aan een hersenaneurysma geopereerd. Vanaf 1993 leidt Jill de Biden Breast Health Initiative, die meisjes en jonge vrouwen voorlicht over het belang van een vroege diagnostiek van borstkanker. In 2007 behaalde Jill haar doctoraat Engels aan de Universiteit van Delaware.

Van 20 januari 2009 tot 20 januari 2017 was Joe vicepresident van de Verenigde Staten. Op 30 mei 2015 overleed zijn zoon Beau door de gevolgen van hersenkanker. Hij werd 46 jaar.
Joe en Jill zijn werkzaam voor de Democratische Partij.
Het is in de felle verkiezingenstrijd van groot belang dat de menselijke Democraten het van de zakelijke Republikeinen gaan winnen.

Maar er is zoals zo vaak weer eens roet in het eten gegooid en deze keer door de 56-jarige Tara Reade, die Joe van aanranding beschuldigt. Ze beweert, dat Joe haar in 1993 tegen een muur in een gang van het Congres duwde en dat hij in haar nek kuste en haar met zijn vingers penetreerde. Zij was destijds een 29-jarige, aantrekkelijke stafmedewerkster/stagebegeleidster op Joe's kantoor. Joe was toen 50 jaar. Tara had het seksuele incident in 1993 al als een officiële klacht bij de Senaat ingediend. De bewijzen daarvoor ontbreken. Ze is daarna in ieder geval op Joe's kantoor weggewerkt. Ze vindt Joe's karakter ongeschikt voor het presidentschap. Ze wil dat Joe zich terugtrekt, maar volgens Joe is er nooit iets gebeurd. Bingo! Typisch een Bill Clintonnetje! Monica en de sigaar.

Maar is Joe nu de sigaar? Joe heeft wel dezelfde, droevige hondenoogjes. Bill kwam er mee weg, dus waarom Joe ook niet? Al die media-opklopperij leidt tot een aanrakingsverkramping van heb ik jou daar. Het spelletje pak-ik-heb-je wordt op hoge niveaus bloedserieus gespeeld. Hoe ziek kan men een natie maken! Tara had die rancune nooit geuit, wanneer Joe niet een gooi naar het Witte Huis zou doen. Zo is haar seksuele misbruikstory er alleen maar om Joe's politieke aspiratie te ondermijnen. Die Tara denkt niet in het landsbelang, maar in een persoonlijke vete met haar 'aanrander'.

De advocaat van Miss Piggy Tara is de uiterst onbetrouwbare Douglas Wigdor, die in 2016 bijna 50.000 euro in Trumps verkiezingscampagne stopte. Overigens is de aanrandingszaak verjaard. Tara kreeg doodsbedreigingen en volgens sommigen zou ze voor Rusland werken. Beide extremen zijn zwaar overdreven, verderfelijk agressief en paranoïde. Met zoveel loslopende gekken en zo'n laagdrempelige wapenhandel is het vragen om ongelukken en excessen. Door de corona-plaag was het ineens zo lekker stil op het front van de metoo-gefrustreerden. Die anderhalve meter afstand is voor veel vrouwen een bijkomende aanwinst, vermoed ik, in verband met de opdringerige, hitsige mannetjesdieren. Het houdt al die opgewonden stieren, bokken en hengsten mooi op afstand. Er zijn zelfs vrouwen, die zich door deze maatregel extra bloot en uitdagend durven vertonen. De anders wat timide types, zeg maar.
En ja, het is nu opvallend stil bij de democratische feministen, maar Joe blijft volhouden, dat hij mensen graag knuffelt en verder geen gezeur. 1993 is trouwens wel even 27 jaar geleden hé. Een mens kan in een minuut al van een fout hebben geleerd. Met zo'n oude koe komen aansleuren, is wel heel achterbaks en doorzichtig. Wat een belachelijke muggenzifterij en mierenneukerij.

'Grab them by the pussy!', scandeerde Donald Trump. Blijkbaar is dat soort vocabulaire niet geheel ondenkbaar bij de werkelijkheid van hoge, Amerikaanse, politieke kopstukken. Koningen en keizers deden ook niet anders. In adellijke kringen was meerwijverij heel gewoon en waren er ontelbare seksuele uitspattingen. Net als in de kunstenaarskringen. Het is raar dat dat vervloekte mediacircus van Amerika er zo'n ophef over maakt, terwijl er in Amerika sinds de cowboys bordelen als paddenstoelen uit de prairies schoten. Woodstock was in Amerika en die overdreven obsessie voor grote koplampen komt ook daar vandaan. Het wemelde in Amerika van de pornoverslavingen, drugsverslavingen, alcoholverslavingen en wapenverslavingen. Nu nog. Ook onder de gelederen van de Democraten. Daar maak ik mij geen illusies over. Niemand is werkelijk smetteloos wit. Maar bevuilde mensen kunnen wel degelijk als engelen regeren en handelen. En hoe vuil is vuil in wezen? En in hoeverre is vuil niet altijd met vuil besmet?

Nee, echt, die valse Tara is een storm in een glas water en we kunnen ons beter richten op wat Joe te zeggen heeft en dat is zoals ik het kan beoordelen een broodnodige verrijking van de huidige situatie onder de alles wegwimpelende, knauwende, snauwende kenau en alsmaar meer dollars graaiende, zelfvoldane vastgoedmagnaat Trump, die alleen zichzelf okay vindt.

Schrijver: Joanan Rutgers
8 mei 2020

4.3 met 3 stemmen 66Er is 1 reactie op deze inzending:

Naam:
Ton Hettema
Datum:
10 mei 2020
interessant hoe we altijd met twee maten meten om onze eigen zeepbellen niet door te hoeven prikken..

Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je emailadres voor anderen in beeld verschijnt)