Inloggen
voeg je column toe

Columns

Het zijn er “slechts”.....

Ach wat een winst, wat een pure vooruitgang, “ slechts” een twintigtal slachtoffers, wat nou: slechts? Het zijn er teveel, veel teveel! Zo is dat, want weet je, elk slachtoffer wat het niet redt is door de bank genomen niet alleen. Dus ga er vanuit dat de persoon in kwestie deel uitmaakt van een gezin, zeg van een getrouwd stel met drie of vier kinderen.

Stel dan ook dat de ouders daar ook nog van leven, maal twee want de schoonouders komen daar nog bij en de broers, aangetrouwden, zussen zwagers, neefjes, nichtjes en we doen de huisdieren er ook even bij. Een simpel sommetje maakt dat 1 slachtoffer een slordige vijftig familieleden achterlaat, dan reken ik aan de korte kant want het zijn er natuurlijk vele malen meer!

Slechts een paar slachtoffers! Nee natuurlijk niet er zijn ontelbare slachtoffers, immers blijft de familie ontredderd, bedroefd, triest en alleen achter. Ook het huisdier is van slag want weet een hond veel van dat pokke virus? Weet een hond veel van een huisgenoot die er ineens niet meer is?

Snapt hij of zij waarom niemand vrolijk is in huis? Begrijpt hij de woordjes die in zijn oor worden gefluisterd, van mensen die het kwijt willen en daar de trouwe viervoeter voor nemen om anderen niet lastig te vallen? Dat zijn nek nat wordt van tranen, die gehuild worden omdat er : “ slechts” een twintigtal mensen weliswaar van de ic afzijn maar nooit meer thuis komen?

Die twintig mensen, maal een slordig genomen aantal van vijftig of honderd, maakt wel even duizend en meer slachtoffers nietwaar!
Zijn vacht nat, gehuilde tranen, want ach: het zijn slechts .......juist ja.

... Zelfs het woord “ slechts” is een rotwoord! ...

Schrijver: An Terlouw, 11 mei. 2020


Geplaatst in de categorie: actualiteit

1,2 met 68 stemmen 53Er zijn nog geen reacties op deze inzending.


Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je emailadres voor anderen in beeld verschijnt)