Inloggen
voeg je column toe

Columns

OVER DE DAGCOLUMN

Vooropgesteld ik lees lang niet alles, als het weer wat tegen zit en ik dus in huis, en zelf even niets op papier zet of lees, dan lees ik ook weleens iets van al die anderen.
Op den duur weet je al gauw van die persoon lees ik wel wat en van die persoon niet – die stijl ligt me minder. Kan best goed zij overigens, maar past niet bij mij.

Goed, terwijl ik zo al rondsnuffel blijkt dat de redactie oproepen plaatste om mensen te vinden die een dagcolumn willen vullen. Een beetje gek om aanhangers van bepaalde partijen te vragen op een voor hun beschikbare dag een column aan te leveren. Zou dit meer lezers opleveren? Ik vermoed het niet. Als er op tv een uitzending is van de politieke partijen dan zap ik weg als VVD, CDA, PVV, FvD, DENK en 50+ weer aan de beurt zijn. Dit zelfde effect krijg je met de dagcolumn vrees ik.
Trouwens men kan beweren aanhanger te zijn van de VVD en dan toch stiekem in de tekst laten blijken een PVV'er of FvD'er te zijn, zoveel verschillen die niet. Terwijl de redactie terecht geen ruimte wil bieden aan rechts-extremistische stromingen.

Misschien moet de redactie gewoon uit het grote aanbod van columns, gewoon eentje pikken, die geschikt is als dagcolumn en het benoemen als column van de dag.
Ooit is eentje van mij ook ooit als dagcolumn geplaatst – mij best maar hij was als column ingeleverd. Geen probleem verder. Is dat geen ideetje – de lezer weet dan gelijk dat het een goede column moet zijn. En verliest geen tijd aan misschien een dagcolumn die niet in zijn straatje past.

Trouwens zouden SGP’ers - mocht de Heer het toelaten - en PVV' of PvD‘ers het van Geert en Thierry mogen, het überhaupt lezen?

Schrijver: catrinus
26 mei 2020

2.0 met 4 stemmen 102Er zijn 3 reacties op deze inzending:

Naam:
catrinus
Datum:
27 mei 2020
ik ben het helemaal met jullie eens het is jammer dat er steeds minder lezers komen. Helaas ik vrees dat het moeilijk is om jonge lezers/ schrijvers te trekken. De huidige jeugd en oudere jeugd kan zichzelf volop uiten via de sociale media en hebben tijd nodig(volwassen worden) om in te zien dat het vaak inhoudsloze snelle uitingen betreffen van meestal ongenoegen. de jeugd wil zich snel kunnen uiten, een 'statement'maken en liefst zo grof mogelijk. Helaas zie ik het wat dat betreft dus somber in - tijden veranderen nu eenmaal en of dat ten goede of kwade is zal die zelfde tijd ons ooit leren. Maar wie weet heeft het twittergedoe e.d. z'n langste tijd gehad en wordt wat oud en vertrouwd was weer als nieuw. Maar zo lang politici en wereldleiders en enigszins zogenaamde 'beschaafde mensen' zich 'serieus' nog via deze media blijven uiten - zal het door de 'jeugd' omarmd worden en als volwaardig en belangrijk worden gezien.
Jammer voor de mensen die zich inzetten voor deze prachtige sites. Hopelijk komt er snel een kentering ten goede.
Naam:
An Terlouw
Datum:
27 mei 2020
Nou mijn beste, ik ben het volkomen met je eens! Ook ik zap weg bij politieke zenders en uitzendingen, ook van mij is wel eens een column gebruikt als dagcolumn en weet je, ik begrijp wel waarom de redactie een poging doet de kijkers te trekken, maar ben bang dat dit geen goed idee is.
Ook ik twijfel aan de opnieuw hogere aantallen, maar wie weet, zitten we ernaast en is het een gouden greep! Wel weet ik dat de aantallen lezers teruggelopen zijn na het invoeren van een inlog, het ging vaak mis. Ook ik lees summier van andere schrijvers, gewoon omdat je niet alles hoeft te lezen, toch? Ook ik denk dat een vrijblijvende column het beter doet maar het is afwachten! Wel merk ik dat: door een schrijfstuk te kopiëren naar FB, men dan vanzelf op nederlands.nl komt en dat scheelt ook al qua aantallen, dus misschien een idee?
Naam:
Freek Berglust
Datum:
27 mei 2020
Ook ik ben niet direct een voorstander van de politieke dagcolumns, als dat al lukt. Immers, spindocters zoeken brede platforms. En deze mooie site is wellicht te bescheiden voor propaganda of echte politieke discussie. Nog los van het feit dat in veel kranten en andere media al vaak en driftig vanuit de partijen wordt gepolariseerd, geprikkeld of gehekeld. Mogelijk zijn er betere alternatieven om de dagcolumn op te frissen. Voorlopig zou inderdaad een keuze gemaakt kunnen worden uit het aanbod 'gewone' columns. Het onderscheid tussen beide vormen is sowieso niet glashelder. Stug doorzetten, nieuwe schrijvers proberen aan te trekken. Of het inloggen herbezien. Zodat sneller en gemakkelijker beoordeeld kan worden of commentaar kan worden geven. Zeker, dan moet je letten op de uitingen. Vraagt iets meer van de redactie om de site te monitoren. En is het onmogelijk om ook jongere schrijvers te trekken? Of via netwerken in te zetten? Ik weet het, al gauw kost het de redactie extra werk. En als de redactie zeer beperkt is in omvang, dan zijn leuke suggesties ook niet goed mogelijk. Hoe dan ook: wat mij betreft blijft de site goed in de lucht. Hulde voor de noeste en volhardende arbeid van de hoofdredacteur.

Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je emailadres voor anderen in beeld verschijnt)