Inloggen
voeg je column toe

Columns

De moordzuchtige demonstratie

Wat is dat toch met onze medemens, waarom is het blijkbaar zo ontzettend moeilijk om regels te volgen, aan te houden en rekening met elkaar te houden en hebben! Ligt het aan ‘t korte termijn-geheugen wat niet meer werkt, ligt het aan de tegenwoordige tijd of ligt het aan de persoon zelf?

Hoe moeilijk is het om je aan maatregelen te houden als dit verzocht wordt? Wat zeg ik: verzocht? Ik bedoel natuurlijk opgelegd, door hogerhand nota bene ook nog. Wat is dat toch tegenwoordig met mensen die: regels aan hun laars lappen, hoe we ooit op die uitdrukking kwamen, geen flauw idee maar afijn, regels aan de schoen lappen klinkt ook niet en dus: worden regels aan de laarzen gelapt.

Maling hebben, neen, niet alleen aan de van hogerhand opgestelde regels, maar ook domweg schijt hebben aan de medemens! Hoe triest zit je in elkaar om te demonstreren vanwege een moord in het buitenland terwijl je hier zelf, met duizenden mensen de Dam opgaat en daar gaat betogen dat de moord vreselijk is, wat ie natuurlijk ook is, maar dat is deze betoging eveneens!

Lak hebben aan het feit dat mensen nog steeds liggen te worstelen op de diverse IC’s, maling hebben aan de overbezetting van verplegend personeel, kortom: die ene moord, die ook teveel is daar ben ik het helemaal mee eens, maar waar ik helemaal niet achter sta is: een betoging in deze hele moeilijke tijd is er eentje die domweg niet kan! Zelfs als het aantal minder was geweest dan het oorspronkelijke aantal, dan nog moeten dit soort acties afgeblazen worden.

Het is toch van de zotte dat we al maanden onze stinkende best doen vrij te blijven van dat ellendige monster en dan zullen een paar duizend man en vrouwen even al die inspanningen teniet doen. Waar zijn de hersens van die mensen, waar zat het verstand van Halsema, niet in haar hoofd duidelijk. Recht op demonstreren is een groot goed maar in deze tijd is demonstreren een no-go situatie, een levensgevaarlijke bovendien.

Al die mensen die trouw alle regels en maatregelen in acht genomen hebben, soms weken in quarantaine gezeten hebben, zouden door dit soort acties terug bij af zijn, te gek voor woorden ook nog en weet je: als de zogenaamde piek nog komen moet, dat houdt het op, maar die Piek mag er natuurlijk nooit komen omdat de Dam gisteren volstond met demonstranten dat kan en mag de bedoeling niet zijn!

Schrijver: An Terlouw
3 Jun. 2020


Geplaatst in de categorie: actualiteit

4.0 met 4 stemmen 82Er zijn 5 reacties op deze inzending:

Naam:
Jikke den Hollander
Datum:
8 Jun. 2020
Ik vraag me wel af of er demonstranten waren met een verkoudheid, die thuis moeten blijven. Ik blijf thuis om zulke idioten te ontlopen. Denken zieke demonstranten daaraan. En inderdaad deze demonstranten op de Dam kunnen potentiële moordenaars zijn.
Naam:
An Terlouw
Datum:
3 Jun. 2020
Joanan, het is gewoon afschuwelijk.
Naam:
An Terlouw
Datum:
3 Jun. 2020
Marja, bij dit soort evenementen horen ook burgemeesters meerdere scenario’s te hebben en niet: je laten overvallen door de ineens andere aantallen, dat mag nooit en zeer zeker nietin deze tijd. We zullen nooit weten hoe het afgelopen was als ze anders gehandeld had, maar in deze idiote tijd zijn de regels er niet voor niks! Ook al ben je buiten veilig, de afstanden logen er niet om, dus ben ik het niet met je eens, wat dat betreft. Tenslotte is het wel zo dat: als je dicht op elkaar staat het risico enorm is, binnen en buiten. Wat de vergelijking met Amerika betreft die vent is daar geen burgemeester, neemt niet weg dat de ellende daar ook in ( gelukkig) groot contrast staat met hier. Toch links- of rechtsom is wat er op de Dam gebeurde een no-go situatie en was er mijns inziens niks mis met een paar omroep installaties om de mensen uiteen te laten gaan. Geen dodenherdenking omdat....maar wel een demonstratie, kom op zeg, er mag altijd gedemonstreert worden, maar nu met in je achterhoofd de tijd waar we inzitten hoor. Dank je wel voor je reactie.
Naam:
Marja Raadt
Datum:
3 Jun. 2020
In mijn ogen heeft het optreden van Burgemeester Halsema ervoor gezorgd dat er geen doden en gewonden zijn gevallen. Met andere woorden: haar niet-optreden heeft de-escalerend gewerkt.
Let eens op het verschil met 'President' Trump die het vuur aan het opstoken is.

De corona-regels konden niet gehandhaafd worden. Helaas.
Maar dit staat niet in verhouding tot het feit dat in Amerika (maar in mindere mate zeker ook in ons land) structureel gediscrimineerd wordt.
Bovendien schijnen de gevaren van virus-verspreiding in de open lucht minimaal te zijn en kunnen de deelnemers aan de demonstratie - van wie velen een mondkapje droegen - zich meteen laten testen.

Vergeet niet dat de grofste krant van Nederland zich vanaf het begin heeft gekeerd tegen mevrouw Halsema. Haar inschatting van het aantal deelnemers is (achteraf!) niet juist gebleken, maar na raadpleging van de hoogste baas van Justitie heeft zij in mijn ogen gehandeld als een wijze burgermoeder.
Naam:
Joanan Rutgers
Datum:
3 Jun. 2020
Wat is het overal een zootje hé! In heel Nederland en niet alleen op de Dam!
Wen er maar aan!...

Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je emailadres voor anderen in beeld verschijnt)