Inloggen
voeg je column toe

Columns

Grote leegstaande panden ( die leeg blijven)

Jaren en langer geleden zei ik al: waarom van die immense panden neerzetten zoals de banken het indertijd deden? Waarom van die peperdure panden met vrachten aan personeel, terwijl je met minder toen ook al, toekon? Natuurlijk was het een vorm van beleggen, dat begreep ik ook wel want zelf werkend in zo’n pand kwam je er na sluitingstijd achter dat niet meer dan de helft bezet was. Dus een overdaad van heb ik jou daar, toen al.

Nu laat men weten dat door de pandemie de panden, zoals het er nu uitziet ook voor een groot deel leeg zullen blijven. Al die torenhoge panden waar al maanden geen hond in komt, eh natuurlijk komen die er normaliter ook niet in, behalve de hulphonden dan want die mogen wel naar binnen vanzelf. Maar, al die immense panden staan dus oud brood te vreten, tja eten is netter maar de volksmond zegt nou eenmaal dat andere woord dus hou ik me daar ook aan.

Dat die panden grotendeels leeg zullen blijven is een ding wat zeker is, want niemand wil terug naar: met zijn allen op hetzelfde tijdstip opstaan, naar buiten gaan, op de bus, trein of metro wachten en met zijn allen door de draaideur lopen om achter het bureau plaats te nemen, in kantoren waar meerdere mensen zitten ook nog dus risico’s zat en die willen we nou juist voorkomen nietwaar?

Brengt me terug op sowieso twee dingen, die panden moeten worden ingedeeld voor huisbewoning want dan dienen ze nog ergens voor en er komt achteraan dat je niet alleen het file probleem oplost want de mensen werken thuis, maar je lost er veel meer acties mee op.

Het feit dat we niet met zijn allen tegelijk de deur uitgaan bijvoorbeeld, pure winst. Jammer dat men toen niet nadacht want een pandemie komt niet uit de lucht vallen, het is niet de eerste keer maar het wordt wel hoog tijd dat mensen wakker worden. Het moet afgelopen zijn met immense wolkenkrabbers neer te zetten ze kosten geld en niet te weinig ook, maar gebruik die panden als ze leeg staan in elk geval wel.

Toch moet me wel van het hart dat: als het personeel van bijvoorbeeld de banken thuis werken en die van de belasting ook, is het toch mooi wel zo dat je letterlijk en figuurlijk over straat gaat toch? Tenslotte gaan er genoeg “ goede” mensen in de fout dus zou ik zeggen: pas op je tellen allemaal want niet iedereen heeft het goed met je voor hoor!

... Immense panden staan renteloos ...

Schrijver: An Terlouw
29 jul. 2020


Geplaatst in de categorie: maatschappij

2,0 met 1 stemmen 66Er zijn nog geen reacties op deze inzending.


Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je emailadres voor anderen in beeld verschijnt)