Inloggen
voeg je column toe

Columns

Wie weet het nog?

De berichten de revue laten passeren is een dingetje, de nieuwsitems overdenken eveneens, kijk, dat het virus nog steeds als een losgeslagen koe door het land waart is duidelijk, dat alles daarvoor op de stilstaande knop wordt gezet is logisch, dat evenementen niet doorgaan niet meer dan normaal, toch zitten een paar dingen me dwars!

Facebook heeft de gekheid overgepakt door alles weg te halen wat met zwarte piet te maken heeft en nou kun je wel je kop in het zand steken, nou kun je de struisvogelpolitiek toepassen door alle groeperingen die daarmee te maken hebben te deleten, toch is er dacht ik dan, nog steeds sprake van een vrijheid van meningsuiting in ons land? Ja toch?

Je zou warempel gaan twijfelen bij welk land je nou hoort, we zijn allemaal inwoners van Nederland met zijn leuke en minder leuke dingen, we zijn allemaal bekend met de mooie normale gebeurtenissen die hier plaats vinden, dacht ik? Maar neen, op de sint en vooral de zwarte piet, wordt een kruis gezet, die mogen niet meer. Nou ja sint wel, maar zwarte piet moet wit!

Dat is stuntje nummer 1 in dit geval, 2e stuntje is: de Gouden Koets moest in de revisie, een soort APK voor het hartstikke mooie ding dat bij ons land hoort, dat geschonken is door inwoners en door diverse Koninginnen en nu de Koning worden gebruikt, moet ik zeggen werden? Want na de opknapbeurt twijfelt men of het ding nog ingezet kan worden vanwege foute plaatjes die erop staan?

Is men bang voor aanslagen op de Koets, is men bang dat er aanstoot genomen kan worden aan die afbeeldingen die stuitend zouden zijn? Zo langzaamaan heeft die dame, wonende in Amerika een debacle aangezwengeld dat niet meer te stoppen is, net een op hol geslagen intercity zeg maar!

Tomeloos is de inzet om alles in goede banen te leiden, grenzeloos is het meelopen van mensen die, wanneer ze eenmaal de voorzet gegeven hebben de benen te nemen, het volk achterlatend met mensen die het geluid hoorden van de eventuele misstanden omtrent zwarte piet, omtrent de plaatjes op de koets en meer van die zaken. Daar zijn we in dit land dus blijkbaar heel erg slecht in en lopen voorop in de oplossing door gewoon de boel te deleten?

Maar nou heb ik toch een prangende vraag: want er is in Griekenland brand gesticht in een kamp waar veel teveel mensen huisden, die ook nog eens het virus in het kamp kregen! De oplossing? Brand stichten en ze zijn dakloos! Heel ellendig daar zijn we het allemaal over eens, maar als het om hulp vragen gaat dan: mag ons land ineens wel gevraagd worden!

Dan zijn de partijen het er ineens over eens dat we allemaal moeten helpen? Begrijp me niet verkeerd, de omstandigheden zijn bizar en eng, maar je snapt dat ik twijfel? Zoveel acties die ons op het bord gelegd worden, luister je niet, dan ben je racistisch, luister je wel, een meeloper. Heb je geen mening ben je laf, is er iemand die het nog wel weet?

... Wanneer is hulp geven genoeg? ...

Schrijver: An Terlouw
10 sep. 2020


Geplaatst in de categorie: actualiteit

3,8 met 4 stemmen 85Er zijn 3 reacties op deze inzending:

Naam:
Marja Raadt
Datum:
12 sep. 2020
Dat Zwarte Piet wordt afgeschaft kan geen verrassing meer zijn. Te veel mensen hadden daar last van: voelden zich gekwetst.
Dat de Gouden Koets beter naar een museum kan, ligt ook nogal voor de hand: de afbeelding ter rechterzijde kan echt niet meer in de 21e eeuw.
Voor sommige oudere Nederlanders moeilijk om aan deze veranderingen te wennen...

Het kamp op Lesbos was mensonterend. Goed dat daar door brand een einde aan is gekomen. Door boze Griekse eilandbewoners of door wanhopige asielzoekers of door een speling van de natuur? Het is daar nu kurkdroog en de tenten stonden hutje mutje op elkaar...

Grapperhaus kreeg geen boete omdat zijn overtreding - een beetje dom, dat dan weer wel - niet is geconstateerd en beboet door een BOA. Een fotograaf heeft van grote afstand een privé gebeurtenis vastgelegd. Een verachtelijke daad die van mij verboden mag worden...

In deze onzekere tijd (covid-19) met een aantal maniakken aan de top (Poetin, Erdogan, Trump etc.) valt het niet mee koers te houden. Gelukkig dat we in Nederland door gedwongen coalitiepolitiek niet te veel naar links of rechts afzwaaien. Ook al is onze hulp aan de vluchtelingen op Lesbos met 2 christelijke partijen wel schrijnend mager....
Naam:
Christel
Datum:
10 sep. 2020
Email:
christelrekkoziggo.nl
Helemaal waar. Als we gewoon ons verleden en onze tradities in ere houden onze eigenheid onze cultuur dit hoort bij ons. En helpen en ik voor hoor maar hoe kun je het beste helpen? Daar zet ik soms vraagtekens bij. Alleen smijten met geld dat helpt niet. Maar helpen hun eigen gebied woonbaar leefbaar te maken en niet alleen met geld maar ook met kennis.
Naam:
Jikke den Hollander
Datum:
10 sep. 2020
Ja An, ik weet het ook niet meer. Niets mag meer tegenwoordig. Mensen die niet van oorsprong Nederlands zijn willen onze geschiedenis uitwissen en gebruiken geweld en brandstichting om hun zin te krijgen. Een demonstratie die uitloopt in plunderen van winkels. Asielzoekers die hun eigen opvang in brand steken omdat ze hun zin niet krijgen.
En dan Grapperhaus die geen officiële boete krijgt, terwijl er genoeg misstanden waren op zijn bruiloft i.v.m. de coronamaatregelen en een strafblad ontloopt. Maar ja een minister met een strafblad kan natuurlijk niet.
Als Facebook artikelen gaat wissen, zeg ik mijn account op.

Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je emailadres voor anderen in beeld verschijnt)