Inloggen
voeg je column toe

Columns

De koning onder vuur

Beetje dom, zoals Maxima ooit tijdens een interview haar eega zachtjes en lachend berispte, beetje dom was zijn actie toen, maar nu is dat beetje dom toch wel in de categorie: oerstom terecht gekomen, immers: had de Koning zelf al laten weten begrip te hebben voor de pandemie, voor de mensen en voor de problemen die ermee gepaard gingen? Ja toch? Dat zei ie tenminste wel en we mogen aannemen dat hij dat ook meende? Toch? Maar het korte- of lange termijn geheugen doet rare dingen met een mens, ik mag wel zeggen, heel rare dingen want een paar weken later, is onze Koning ineens vergeten ook bij de Nederlandse bevolking te horen en gaat - welverdiend of niet - op reis met zijn gezin! Beetje dom.

Wanneer hij schrikt van de explosieve reacties van “zijn” volk, besluit hij samen met vrouw en jongste kind toch maar, chagrijnig en wel, op zijn Hollandse schreden terug te keren, beetje slim wel, maar niet handig dat ze niet alle vijf terug kwamen, da’s dan weer een beetje dom.... het oproer barst los, wist Mark ervan, worden we in het ongewisse gehouden en ineens is daar een briljante opmerking namelijk: verdienen de mensen van Oranje niet veel teveel, wordt er door ons niet veel teveel voor gezorgd dat ze zich deze uitspattingen kunnen veroorloven! Of is dit van mij nou een beetje domme opmerking?

Ik vind dat iedereen behoort te verdienen naar prestatie, maar ben eerlijk genoeg als ik zeg: dat Maxima geen kapitaal inkomen nodig heeft, net zomin als Prinses Amalia, die meer dan een miljoen per jaar krijgt bijgeschreven en waarvoor? Omdat ze de kroonprinses is? Het is een absurd bedrag dat in geen verhouding staat tot de eventuele prestaties die de dames verrichten, mijns inziens dan. Als je dan bedenkt dat ouders die drie jaar terug ineens te horen kregen geen recht te hebben op hun kindertoeslag en daarvoor al jaren knokken om dar terug te krijgen dan denk ik: beetje dom dit, net zo dom als te bedenken dat: de wereldgrote pandemie jou in dat Griekenland niet treffen zal, ook al een beetje dom.

Recht op vakantie hebben we allemaal, of we ervan gebruik maken laat ik in het midden, maar deze actie laat wel zien waar de prioriteiten van het Koninklijk Huis liggen, dom of niet, maar in dit geval geldt mijns inziens: eigen volk eerst en eerlijk gezegd vind ik dat hij zich daar meer mee moet bezighouden dan met weer een paar vliegreisjes, nog los van het feit dat er de waarheid niet over wordt verteld en dan denk ik toch, ze hebben daar teveel geld, kunnen we daar niet iets aan doen?

... Beetje domme actie ...

Schrijver: An Terlouw
21 oktober 2020


Geplaatst in de categorie: koningshuis

4.0 met 3 stemmen 186Er zijn 6 reacties op deze inzending:

Naam:
An Terlouw
Datum:
22 oktober 2020
Bet Weter, zo zijn er verschillende meningen en opvattingen en een ieder heeft er recht op, mijn mening is die: welke ik schreef, ben echt niet tegen het Koningshuis echter de eerlijkheid brengt me hierop. Het was niet nodig geweest.
Naam:
An Terlouw
Datum:
22 oktober 2020
Joanan, dank voor je reactie.
Naam:
Bet Weter
Datum:
22 oktober 2020
Als ik de koning was dan had ik geen excuus aangeboden. Maar ja het volk moet behaagd worden om de druk van de bijna ontploffende ketel te halen blijkbaar. Ik had voor tv een dikke middelvinger naar het volk opgestoken en daarna met mijn vrouw voor de ogen van de hele natie de sirtaki gedanst. Maar goed dat ik geen koning ben.
Naam:
An Terlouw
Datum:
22 oktober 2020
Bet Weter, je kunt het gezemel vinden, feit is dat de koning zijn spijt betuigde, dat zegt genoeg! En eerlijk is eerlijk zijn zij boven de coronawet verheven! Zouden ze sowieso een pretpark ingaan? Nee, zo zijn ze niet opgevoed ook, maar het zegt wel dat: wij, burgers die acties missen en zij dus de vakanties? Dank voor je reactie
Naam:
Joanan Rutgers
Datum:
22 oktober 2020
Een afgunstige volksstorm in een koninklijk glas water. Máxima is zelfs met stomheid geslagen en probeerde de kijker vanaf dat truttige bankje met hypnosetrucs te imponeren. Best een lekker mokkel, maar ze verpest het met die mime-rariteiten. Het Griekse vakantiedebâcle druipte er van af. Walgelijke nonsense, dat stijve, publiekelijke sorry om niets. Wat een kleuter, die Willem! Wat kan het ons nou schelen waar en wanneer hij met zijn gezin op vakantie gaat! Ze leven al in zo'n keurslijf, wat zelfdestructief van hen om dat keurslijf zelf nog strakker aan te trekken! Laat ze corona-slachtoffers bezoeken, inplaats van zo'n lullig filmpje op te nemen! En An, zoek je nog een vakantieadres in Griekenkland?
Naam:
Bet Weter
Datum:
21 oktober 2020
Ik vind het gezemel om niks. Ze kunnen moeilijk een dagje naar een pretpark of een huisje op een vakantiepark huren zoals andere Nederlanders in grote getale doen volgens de nieuwsberichten. Gun die mensen een weekje vakantie in een redelijk veilig gebied. Maar nee hoor, de beledigde onderdanen vielen weer eens massaal over het grote onrecht ze aangedaan. Nederland is een land van socialemediazeursokken geworden.

Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je emailadres voor anderen in beeld verschijnt)