Inloggen
voeg je column toe

Columns

De laatste vier

Ik snapte er niets van. Ik had me niet genoeg in de materie verdiept. Ik was na afloop verbijsterd.

De verslaggever was waarschijnlijk in de veronderstelling dat ik volledig op de hoogte was van de stand van zaken in de poule en de consequenties van winnen verliezen of gelijkspelen.

“Polen-Nederland straks op de tv”, zei mijn vrouw, “dat wil je natuurlijk zien”.
“Als er niets anders op is wat jij wil zien”, bracht ik quasi-goedwillend naar voren, “dan wil ik het wel zien”, antwoordde ik. Ik weet dat als ik dat zeg mijn vrouw al berustend naar de keuken vertrekt om zich te verdiepen in de onuitputtelijk aanwezige informatie op haar tablet.

Doelpunt: Polen leidt met 1-0. Kom op slapjanussen jullie laten je toch niet door Polen inpakken, dacht ik. Ik was nog steeds in de veronderstelling dat bij winst een plek in de volgende ronde gegarandeerd was.

Penalty: Memphis schoot de bal loepzuiver en keihard tegen de touwen. Geen kans voor de Poolse keeper die, dat moet ik hem nageven, wel in de juiste richting dook. Zo 1-1 dat begint erop te lijken.
Uit een prima hoekschop van Berghuis kopte Wijnaldum even later, weliswaar via de schouder van een Poolse verdediger, ons naar 2-1. Ik spreek altijd over “ons” als het goed lijk te gaan.

Kat in het bakje, dacht ik want de Polen hadden voor het eindsignaal hun laatste adem allang uitgeblazen.
Tussen neus en lippen door deelde de verslaggever mee dat Italië met 2-0 van Bosnië gewonnen had en daardoor eerste in de poule stond. Geen nood, dacht ik, tweede in de poel is ook mooi. Op naar de volgende ronde.

Toen kreeg ik, om met Koeman te spreken, een doodschop te verwerken. Niks geen volgende ronde. Nederland gaat niet naar de Final Four begreep ik. Ja goed gespeeld en veel hoop voor de toekomst werd er met blije gezichten gezegd. “Godsamme glasblazerij”, zei ik hardop, ”daar hebben we wat aan maar geen ronde verder”. België natuurlijk wel.

Mijn vrouw was er als de kippen bij om me bij te staan in mijn verdriet. “Zo dat scheelt weer vele avonden onnozele tv”, zei ze inlevend.

Vanochtend las ik dat de KNVB de schuld had. Ze hadden Koeman veel eerder moeten vervangen door De Boer.
Koeman en De Boer? Meteen schoot me een gezegde te binnen: Lekker makkelijk, achteraf een koe in de kont kijken.

Man man, wat een ellende.

Schrijver: Ben Noorderling
20 november 2020


Geplaatst in de categorie: actualiteit

4.0 met 2 stemmen 222Er zijn 2 reacties op deze inzending:

Naam:
Ben Noordeling
Datum:
23 november 2020
Hartelijk voor de correctie Catrinus.
Is aangepast.
Naam:
catrinus
Datum:
23 november 2020
ik betwijfel of je er wel echt in geïnteresseerd bent. We maken gelijk 1-1 en daarna scoren we 2-0. Klein foutje vermoed ik - kan gebeuren. Gelukkig kun je het alsnog corrigeren.

Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je e-mailadres voor anderen in beeld verschijnt)