Inloggen
voeg je column toe

Columns

Schaatsen en ander ongemaak

Heeft u die foto ook gezien? Vreselijk niet? Waar haal je de onbeschaamdheid en arrogantie vandaan om te denken dat je jezelf boven het volk kan plaatsen. Regels zijn regels. Dat doe je gewoon niet. Wat ging er eigenlijk rond in het hoofd van Sven kramer toen hij een rondje reed in Thialf met ene meneer Hoekstra. Waarom ziet zo´n beroemde schaatser niet in dat hij dat nooit had moeten doen. Denkt ie soms dat een aantal wereldtitels hem dat recht verschaft. Of verbeeldt hij zich onderhand dat Thialf gewoon zijn huis is en dat hij daarom best een gast mag ontvangen.

Nou op twitter en facebook wist men er wel weer raad mee. Men haalde alleen de namen door elkaar. Hij heet geen Hoekstra maar Kramer. Hel en verdoemenis werden weer eens opgevist uit diepe onderbuiken. Het arme volk moet zich overal naar schikken en dan gaat Sven even laten zien dat hij ene Wopke makkelijk kan bijhouden op de schaats.
Gelukkig hebben we naast de Tweede Kamer nog een enorm thuispubliek dat corrigerend kan optreden. Schaam je Sven.

Heeft u het ook gehoord? De Partij voor de Dieren spande een kort geding tegen de staat aan. Pure discriminatie is het om alleen 70-plussers die mogelijkheid te bieden. De Tweede Kamer vond het wel prima zo maar gelukkig hebben we dan nog een partij die probeert de meerderheid in die Kamer te corrigeren. Je stapt gewoon naar de rechter om het onrecht ongedaan te maken. Vervolgens geeft die vooringenomen rechter je niet gelijk. Een schandelijke vertoning. En voorts zijn ze straks nog van mening dat bepaalde dieren ook zouden mogen stemmen. Hup weer een kort geding.

Dat naar de rechter stappen is tegenwoordig een hobby geworden lijkt het wel. Bij elke scheet die dwars zit wordt de gang naar de rechter gemaakt. Klimaat, corona of stemmen het maakt niet uit. Aanpakken die Staat der Nederlanden.

Ergens in een torentje in Den Haag haalt iemand voor de zoveelste keer zijn schouders op. Hij schudt een keer en alle lasten glijden er moeiteloos af. Oh ja nog even een mailtje naar meneer Engel. Sorry vriend maar desalniettemin bedankt voor je geweldige inzet en betrokkenheid.

Aan zo´n ruimdenkende en invoelende man hebben we tenminste iets.

... Geen commentaar ...

Schrijver: Ben Noorderling
19 februari 2021


Geplaatst in de categorie: actualiteit

4.0 met 3 stemmen 203Er zijn 2 reacties op deze inzending:

Naam:
Karel Jong
Datum:
20 februari 2021
Leuke laatste regel van deze column. Overigens eens met Rutgers. Wopke staat wat mij betreft stijf - ondanks getraind lijf - van de open deuren en platgetreden paden. Een groot raadsel waarom juist hij 'de gedroomde leider' van het CDA zou zijn. Geen kwade vent, maar daar gaat het niet om qua politieke missie.
Naam:
Joanan Rutgers
Datum:
20 februari 2021
Die Flopkje is nu al de kluts kwijt en hij kraamt bovendien enkel holle clichés uit zijn quasi-boetvaardige nek. Deze slapjanus op glad ijs doet aan zinloos toneelspel.

Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je emailadres voor anderen in beeld verschijnt)