Inloggen
voeg je column toe

Columns

Zandvoort

In tegenstelling tot de uitbundig in beeld gebrachte waterlanders van Tom Coronel (sport=emotie, echte mannen huilen ook) bleven mijn traanklieren gisteren droog. Zoals ook de totale euforie die zich in Zandvoort meester had gemaakt van tribunes, directie, Koningshuis en verslaggevers, aan mij voorbij ging.

Zoals ook het kippenvel bij de vertolking van het volkslied door Davina Michelle in coureurspak mijn armen ongemoeid liet. Beetje schor, overdreven traag en een gespeeld snikje. Geef mij maar een tetterende fanfare met duizend trompetten en dat iedereen mee kan brullen.

Terwijl ik wel degelijk liefhebber van de Formule 1 ben en van het begin af aan met groot enthousiasme de ontwikkeling van de fenomenale Max heb meegemaakt (die eerste zege in Barcelona…).

En hoewel ik meeleef met de zandhagedis die voor de bouw van het circuit een goed heenkomen in de duinen moest zoeken, ben ik te beroerd om met Rebellion Extinct mee te fietsen. Het milieu en het klimaat is het dus ook niet.

Wat remde dan de totale overgave? Waarom geniet ik weer eens niet als iedereen geniet?

Het is dat verduivelde dubbele gevoel, die stijgende onvrede over wat er na de laatste 18 maanden nog steeds wel en niet kan en waarom. Het zijn de geritselde miljoenen van die prins en zijn kornuiten tegenover de ontreddering in de culturele en evenementensector. Ik ben nog nooit naar naar Lowlands, Paaspop of Down the Rabbit Hole geweest. Maar dat hier 70.000 mensen ongeremd tegen elkaar in stonden te meuren en later met een dikke middelvinger tegen de anderhalve meter in polonaise door de Zandvoortse kroegen zwalkten, terwijl wanhopig goed voorbereide festivals voor het tweede jaar worden afgelast, vergalt voor mij het plezier. Net als dat door alle poriën heen wasemende nationalisme.

Bovendien vind ik het bejubelde Zandvoort, waar je in een oogwenk overheen gaat, een beetje een peuterbaantje. Maar ja dat past wel weer bij ons.

Maar Max die uitstapt, bovenop de Red Bull staat, twee armen in de lucht, klus geklaard… onbetaalbaar..!
Volgende week Monza, straks wereldkampioen, 100 procent!

Schrijver: Trawant
6 september 2021


Geplaatst in de categorie: actualiteit

3.9 met 8 stemmen 266Er is 1 reactie op deze inzending:

Naam:
Cor
Datum:
7 september 2021
Heel herkenbaar

Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je emailadres voor anderen in beeld verschijnt)