Inloggen
voeg je column toe

Columns

Debat

Giftige reuzenbacterie ontdekt. Even dacht ik aan Caroline die met haar halve waarheden, haar ordinaire lik op stuk en het oppoken van de agressie tegen het stikstofbeleid, het debat in de Tweede Kamer degradeerde tot een live Twitterfittie. Een massief blok ontregeling stond tegenover de verontwaardiging zo'n beetje alle fracties, die geremd werden door hun balanceeract tussen kritiek op de vergaande plannen van het kabinet en het besef dat de neergang van natuur en milieu ergens moet stoppen. Drukt Rutte, al met één voet over de drempel, eens een keer door, is het weer niet goed...

Hier stond geen volksvertegenwoordiger maar een belangenbehartiger van de veevoederindustrie die haar eed misbruikte om als roeptoeter de boerenstand te bevestigen in hun aversie tegen de parlementaire democratie.
Ontkennen van wetenschap, metingen en feiten, je baseren op meningen en intuïtie, resulterend in verdachtmakingen rondom de werkelijke bedoelingen van de machthebber.
Het riekt naar de Corona-hetze van Engel en zijn meute.

Aan één Wilders hebben we genoeg, maar er klinken steeds meer ondermijnende stemmen gericht op de kwetsbaarheid van ons staatsbestel. Provocaties, dreigementen, een mengeling van fake news en bewuste misleiding in een tijd waarin de ene crisis de andere overspoelt, en Europa zich krakend en piepend opnieuw moet uitvinden. Forumland, tribunalen, de terreur van de trekker, de brave Gert-Jan Seegers die zich de term burgeroorlog laat ontvallen.
Het is de perfecte voedingsbodem voor de aloude volksmennerij.

Gelukkig is er een lichtpuntje, onze oudere landgenoot bij wie in de loop der jaren 20 procent koopkracht door de bejaarde neus is geboord krijgt er twee hele tientjes bij per maand.
Dat wordt een extra krekkertje dit weekend!

Schrijver: trawant
25 juni 2022


Geplaatst in de categorie: actualiteit

4.5 met 4 stemmen 154Er zijn nog geen reacties op deze inzending.


Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je emailadres voor anderen in beeld verschijnt)