Inloggen
voeg je column toe

Columns

Op zijn hondjes

Ouders maken zich hoe langer meer zorgen over de invloed van het internet op hun jong gebroed. Het is niet meer dan begrijpelijk dat ze die onschuldige zieltjes willen afschermen tegen al die seks en dat gratuit geweld. Sommige verontruste ouders gaan hier wel heel ver in. Neem nu bijvoorbeeld de volgende brief die ik als onderwijzer van een bezorgde papa ontving...

"Beste meester,

Dat Internet, dat moet mijn inziens afgeschaft worden. En als dat niet kan, moeten ze het minstens verbieden op school.

Neem nu onze Joeri. Die moest van u iets gaan opzoeken over "hondjes" in verband met dierendag. Wel, hij hééft iets gevonden, het ligt hier voor mij want hij heeft het afgedrukt. De titel is 'Op zijn hondjes' en de prentjes zijn in kleur. Meester, moet dat nu echt? Onze Joeri is och arme tien jaar. Toen ik zo oud was, toen dacht ik dat mijn ma een bloemkool was en mijn pa een bij. Goed, dat zal wel de schuld geweest zijn van mijn meester, want die verstond zelf niet veel van die zaken. Maar tegenwoordig weten gastjes zo oud als Joeri meer dan goed voor hen is. Het schijnt dat je op dat Internet alles kunt vinden. Of je nu bier, bommen of kinderen wil maken, het staat er allemaal op.

Ik heb ook horen zeggen dat er veel vieze mannen op zitten en dat ze kinderen lokken. En dat je er virussen van kunt krijgen. En een muisarm of zoiets. Maar meester, waar zit uw verstand? Gooi die rotzooi buiten, het hoort niet thuis op een school! Sinds onze Joeri bij u op Internet mag, is hij ook danig veranderd. Ik begrijp hem bijna niet meer. Vroeger konden wij nog zo goed babbelen met mekaar. Maar nu heeft hij het over spammen en downloaden en andere vieze woorden. En het ergst van al, meester, is dat hij ons uitlacht. Ons, zijn ouders, die hem in liefde verwekt hebben en zijn luiers ververst hebben als die jaren, ons lacht hij nu uit! Hij zegt dat we van de vorige eeuw zijn. En hij blijft maar zeuren om thuis Internet te hebben. Hij zegt dat al zijn kameraden thuis kabel hebben en dat hij riskeert om achterlijk te worden. Ik weet wel, dat Internet, dat is gemakkelijk voor u. U zet er onze kindjes voor en gaat in de gang een sigaretje roken. De computer zal hun wel wat leren! Maar meester, bent u niet beschaamd? Terwijl u staat te niksen, verziekt u de zieltjes van onze kindertjes!

Het is allemaal uw schuld, meester. Onze Gerard, die provinciaal catch-kampioen is, zegt het ook. Hij zegt: die meester, daar zou ik wel eens wat grepen op willen oefenen! Zo hoog zit het ons, meester. Wij nemen het niet langer dat onze kinderen ons uitlachen en achterlijk noemen. U met uw Internet, u bent een slechte invloed! Mijn broer Nolf, president van de Wuustwezelse Hells Angels chapter, is ook niet over u te spreken. Hij heeft u al eens op uw onnozel brommertje gezien en weet nu wat voor type u bent. Een echte vent rijdt niet op een 50 cc. Tenminste, dat waren zijn woorden. En toen hij dat van die hondjes onder ogen kreeg, heb ik hem moeten tegenhouden of hij sprong op zijn Harley om u een pak rammel te gaan verkopen.

Meester, als ik u een goede raad mag geven: ga voor uw bord staan met uw pin krijt en vergeet dat gedoe met die computers! Nolf en Gerard zitten voor het ogenblik te arm wrestelen wie er u eerst mag aanpakken. Ik verzoek u daarom nogmaals, meester: trek de stekker uit of wij trekken die van u uit.

Met beleefde groeten,

De pa van Joeri"


Zie ook: https://sites.google.com/view/julesgrandgagnage

Schrijver: Jules Grandgagnage
3 januari 2024


Geplaatst in de categorie: humor

4.3 met 3 stemmen 34



Er zijn nog geen reacties op deze inzending.


Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je e-mailadres voor anderen in beeld verschijnt)