Inloggen
voeg je dagcolumn toe

Dagcolumn, jaar 2016, week 51

Van Goede Wil

dagcolumn
4.0 met 5 stemmen 138
Kerstmis 2016
We zijn naar Frankrijk getogen om met de hele familie Kerst te vieren.
Ik moet er maar op vertrouwen dat ergens een wifi verbinding zal zijn.
Zodat ik deze column op tijd naar het wereldwijdeweb kan versturen.…
Ton Hettema24 december 2016Lees meer…

Berlijn, Zurich, Ankara en George Bush jr.

dagcolumn
4.3 met 6 stemmen 166
Opnieuw een aanslag.
Drie.
Eén man schiet in Turkije de Russische ambassadeur dood bij een tentoonstelling van foto’s. De man begint zijn toespraak, knal, vertrokken gezicht, scherm zwart. Later is hij dood. De schutter leeft nog een tijdje maar is ondertussen ook dood.
Waarom?…

ZEN

dagcolumn
3.9 met 11 stemmen 288
Veel boeken over spiritualiteit laten nogal wat vraagtekens achter. Maar er is meer. Er blijken zelfs onnoemelijk veel tegenstrijdigheden te bestaan in de wereld van de spiritualiteit.
Intussen heb ik veel spirituele boeken gelezen en ik schrik van de hoeveelheid tegenstrijdigheden daarin. Wij houden het in dit kader bij één tegenstrijdigheid: in het boek “Cursus in wonderen”, wordt beweerd dat alles een illusie is. Niets wat je waarneemt is echt. Het is slechts een soort droom. Meer…
van Gellekom19 december 2016Lees meer…

Gevoel

dagcolumn
3.7 met 3 stemmen 323
Je leven varen op je gevoel is even eenvoudig als complex. Ik realiseerde me de afgelopen week hoezeer gevoel je kan beïnvloeden. Natuurlijk, ik kan muurtjes bouwen en bewaking inhuren om mezelf te beschermen. Maar de balans tussen gesloten en open zijn past niet bij mij. De controlerende functie is ergens over boord gegaan en wat over blijft is 'openheid'.
Dat kan mooi zijn en me in verrukking brengen wanneer ik muziek, gedichten of kunst ervaar. Of liefde, lust zelfs. Het kan ook wat minder…
Gustaf Kreuz18 december 2016Lees meer…