Inloggen
voeg je dagcolumn toe

Dagcolumn, jaar 2017, week 48

Uitnodiging

dagcolumn
1.8 met 5 stemmen 165
Bedenk op z’n minst drie antwoorden op de volgende vragen:
Waarom willen (de) politici het referendum afschaffen?
Waarom worden bepaalde politici belachelijk gemaakt?
Waarom is het ziekenfonds afgeschaft?…

Verklaring omtrent gedrag

dagcolumn
4.0 met 3 stemmen 118
Iedereen die te maken heeft met een kinderopvang moet vanaf 1 maart in een personenregister worden opgenomen. Het gaat daarbij niet alleen om de medewerkers, maar ook om de vrijwilligers en de klusjesman die de kraan komt maken. Dat is, vanaf 1 maart, eigenlijk al verdacht.
Daarom moet, als de buurvrouw een kopje koffie komt drinken, zij een Verklaring omtrent gedrag of VOG overleggen. En dit is natuurlijk maar het begin. Na de kinderopvang is er de lagere school, de sportclub, de middelbare…

Tussen Venlo en Weert

dagcolumn
3.5 met 2 stemmen 94
De tafeltennisbondsraad laveerde ook dit keer tussen mineur en opgewektheid. Diverse betrokkenen sloegen om zich heen met gefabriceerde achteraf-argumenten. Ik vind dat ‘n organisatie dan bezwaarlijk nog aanspraak kan maken op het predicaat organisatie. Momenteel biedt de Panningen-soap veruit de ergerlijkste situatie.
‘Panningen’ is voor iedere pingpong-insider een begrip. De nationale jeugdmeerkampen! Vijftien jaar lang trokken vanuit het hele land tientallen talentjes begin december…
Ton Mantoua29 november 2017Lees meer…

VERLORENEINDE

dagcolumn
3.1 met 7 stemmen 891
Kwadijk. Een plaatsje met ongeveer duizend inwoners, schat ik. Kan ook meer zijn. Of minder.
De straat waar ik loop, met mijn fiets aan de hand, slingert zich door het hele plaatsje. Rechts een sloot, rimpelloos door het windstille weer. Verder, een paar lusteloze eenden, twee reigers.
Een bordje langs de weg vertelt mij dat deze straat "VERLORENEINDE" heet.
Toepasselijke naam, dat wel.…
van Gellekom27 november 2017Lees meer…