Inloggen
voeg je dagcolumn toe

Dagcolumn

Uren, dagen, weken, maanden

Tijd is een merkwaardig iets. Vaak zeggen we dat de tijd vliegt. Maar soms lijkt de tijd ook heel langzaam te gaan. Je kunt niet echt tijd besparen. Iedereen heeft 7 x 24 = 168 uur in de week, 52 x 168 = 8.736 uur per jaar. En niemand weet wanneer het ophoudt. Het enige wat je kunt doen is de tijd die je hebt zo goed mogelijk besteden.

Wat dat is, zo goed mogelijk, is voor iedereen weer anders. Voor veel mensen is het ook een vraag. Wat is dat voor mij, zo goed mogelijk? Wat wil ik echt? Het kan een leven lang duren om daar achter te komen. Misschien is het wel de zin van het leven om juist daar achter te komen. Wie weet.

Deze tijd van het jaar komen deze gedachten bijna als vanzelf bij me op.
Wat waren mijn plannen en voornemens voor het afgelopen jaar? Wat is er gelukt en wat niet? Waarom zijn sommige dingen wel gelukt en anderen niet? Wat wil ik het komende jaar doen met mijn tijd? En hoe zorg ik dat ik daar ook echt tijd voor maak?

Het meest lastige is altijd om te kiezen. Wat vind ik nou echt het meest belangrijk? Ik wil natuurlijk altijd meer dan er uren in een jaar zitten. Kiezen voor het één betekent vaak iets anders laten vallen. En dat is moeilijk. Maar het moet, anders is er zo weer een jaar voorbij en heb ik alleen de dingen gedaan die toevallig op mijn pad zijn gekomen. Niet dat daar iets mis mee is, maar ik kies ervoor om dat niet te doen.

Ik ben er nog niet uit wat mijn goede voornemens worden voor het komende jaar. Ik heb gelukkig nog een paar dagen om verder te peinzen.

#*#

Schrijver: Yvonne de Bruin, 28 december 2006


Geplaatst in de categorie: tijd

1.9 met 10 stemmen 931Er zijn nog geen reacties op deze inzending.


Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je emailadres voor anderen in beeld verschijnt)