Inloggen
voeg je dagcolumn toe

Dagcolumn

Mijn favoriete moment van de dag

Zou iedereen dat hebben? Een favoriet moment van de dag? Ik heb geen idee, maar ik in elk geval wel. En dat is als ik thuis ben ’s ochtends als het koffietijd is.

Ik vind niets zo heerlijk als me ’s ochtends installeren met een verse kop koffie en iets te lezen. Maar zelfs als ik moet werken vind ik het fijn om met die koffie achter mijn bureau te kruipen. Waarom is dat zo’n fijn moment?

Natuurlijk, er gaat niets boven een verse bak koffie en vooral ’s ochtends heb ik daar altijd erge trek in, verslaafd als ik ben. Die eerste slok is altijd een genot. Ik herinner mee zelfs een scène uit Ally McBeal die hier over gaat. Blijkbaar ben ik dus niet de enige.

Maar het is niet alleen de koffie. Ik ben al even op en dus goed wakker. De ellende van het opstaan, altijd een vervelend moment, is weer voorbij. Maar de dag ligt nog helemaal voor me. Ik kan er nog alle kanten mee op. Er kan nog van alles gebeuren, ik kan nog van alles bereiken. Ik kan me fijn installeren en eens gaan bedenken wat ik met deze dag ga aanvangen. Er is nog geen teleurstelling over wat ik nu weer niet heb gedaan of wat er niet gelukt is. Het is een beetje het gevoel van nieuwsjaarsdag, als het nieuwe jaar nog onbeschreven voor je ligt, maar dan elke dag.

Ja, waarschijnlijk ben ik gewoon een onverbeterlijke optimist, dat ik dat gevoel elke dag kan hebben. En natuurlijk wordt de belofte van de dag meestal niet waargemaakt. Maar ondertussen heb ik toch elke dag het gevoel van een nieuwe start. Ja, van mij mag het altijd half elf ’s ochtends zijn.

Schrijver: Yvonne de Bruin, 7 juni 2007


Geplaatst in de categorie: welzijn

1.2 met 6 stemmen 577Er zijn nog geen reacties op deze inzending.


Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je emailadres voor anderen in beeld verschijnt)