Inloggen
voeg je dagcolumn toe

Dagcolumn

Niets doen

Zoals Harrie Jekkers al zei: goed niets doen valt niet mee. Ik merkte dat ik voortdurend aan het werk was en dat dat ten koste ging van mijn energie. Het dreigde minder leuk te worden, terwijl ik mijn bedrijf juist voor mijn plezier wil doen. En dus hoog tijd om wat meer plezier te hebben.

Om plezier in mijn bedrijf te houden moet ik dan meer dingen puur voor de lol doen en niet omdat het moet. Dat kan ik weer bereiken door meer te ontspannen, af en toe eens lekker niks te doen, op het balkon in de zon te zitten, een boek lezen voor de lol, met mijn vriend zijn.

Maar dat valt dus niet mee, als je eenmaal in zo'n ritme zit van werken, werken, werken. Je moet jezelf echt dwingen om te ontspannen. En als je niet oppast wordt het nietsdoen werken. Ik schreef hierboven al dat ik dingen voor de lol 'moet' doen. Maar dat kan dus helemaal niet, je wilt dingen voor de lol doen.

Wat niet wegneemt dat je niets doen in kunt plannen. En je daar aan houden. Dat is misschien nog wel het aller moeilijkst. Afspraken met anderen, daar houd je je wel aan, maar met jezelf is een heel ander verhaal. Vandaar dat ik nu om kwart over negen 's avonds nog een column zit te schrijven. Maar hierna gaat wel de computer uit, ik heb nog een spannend boek.

Schrijver: Yvonne de Bruin, 17 april 2008


Geplaatst in de categorie: tijd

2.7 met 9 stemmen 477Er zijn nog geen reacties op deze inzending.


Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je emailadres voor anderen in beeld verschijnt)