Inloggen
voeg je dagcolumn toe

Dagcolumn

Bore out

Nee, geen spelfout. Dit is een echt bestaande term en het tegenovergestelde van een burn out. Als je je kapot verveelt op het werk of je werkt onder je niveau, dan raak je ook gestresst. Volgens mij was dat allang bekend, maar nu heeft iemand er een catchy term bij bedacht. Dat doet het altijd goed, natuurlijk.

In oktober komt er zelfs een boek over uit (met dezelfde titel). Het schijnt dat maar liefst 15 procent van alle werknemers er last van heeft. En dat wordt niet erkend, want stress is de norm. Dus als je zegt dat je je eigenlijk verveelt, dan val je buiten de boot. Veel mensen die zich vervelen durven dat dus niet te zeggen en doen maar alsof ze het druk hebben.

Ik moet zeggen, bij een spelletje managementbingo is deze term beslist drie keer woordwaarde. Ik weet gewoon niet of dit nou een echt probleem is of gewoon een poging om een nieuwe hype te creëren.

Natuurlijk is het niet leuk als je een baan hebt waarin je weinig tot niets te doen hebt of onder je niveau werkt. In het eerste geval kun je natuurlijk altijd leren om je eigen werk te creëren. Gewoon zelf iets oppakken. Als je in een organisatie werkt waar mensen niets zitten te doen, dan moet er iets te verbeteren zijn. Als je onder je niveau werkt, dan lijkt me dat je moet (blijven) proberen om op je niveau te gaan werken. Als dat niet lukt, kun je uitzoeken hoe dat komt, al dan niet met een coach.

Kortom: leuk bedacht, goed gevonden, maar er zijn genoeg echte problemen waar we ons mee bezig kunnen houden. Te veel om ons te vervelen, lijkt mij.

Schrijver: Yvonne de Bruin, 28 augustus 2008


Geplaatst in de categorie: werk

2.3 met 12 stemmen 627Er zijn nog geen reacties op deze inzending.


Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je e-mailadres voor anderen in beeld verschijnt)