Inloggen
voeg je dagcolumn toe

Dagcolumn

Gedachte

Het leven kan soms een bijzondere wending nemen. Voor mij is dit nodig geweest om het leven beter te snappen. Het 'drukke leven' is een maatpak dat we ons laten aanmeten. Het zit in ons hoofd. We rennen en lopen maar en zeggen 'wat gaat de tijd toch snel'. 

Het is eigenlijk humoristisch.

Wanneer we geen tijd maken voor elkaar, maar door blijven gaan met wat we moeten doen, dan gaat de tijd wel snel. De wereld zou er beter uitzien, als we meer emotie zouden tonen. In onze eigen wereld, maar ook die om ons heen. Stilstaan en in verbinding komen met wat je werkelijk voelt. Dat zorgt naar mijn idee voor meer besef in het leven dat we leven. We zijn wezens die bewustzijn hebben meegekregen. Anders dan dieren. Alleen gebruiken we dit nog maar weinig in ons dagelijks leven.

Ik wil geen opgeheven vinger heffen. In tegendeel. En ook niet op de stoel van een yoga-docent gaan zitten. Maar onderweg, ergens tijdens 'het leven', dan stel ik mezelf weleens de vraag: is het de angst die ons gejaagd maakt? En waarom zijn we dan allemaal bang voor dat besef? Terwijl we niet bang zijn om te leven zonder ons bewustzijn.

Waarom deze filosofische gedachtes in me opkwamen weet ik dus. Waarom ik ze opschrijf weet ik nog beter. Ik wil niet dat deze overdenking ook verloren gaat in de tijd.

Schrijver: Gustaf Kreuz, 6 december 2015


Geplaatst in de categorie: filosofie

3.8 met 4 stemmen 1.471Er zijn nog geen reacties op deze inzending.


Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je e-mailadres voor anderen in beeld verschijnt)