Inloggen
voeg je dagcolumn toe

Dagcolumn

Versieren

Iedereen kent het eigenlijk wel. Je stapt de deur uit en een hijgend geluid komt je tegemoet. Niet veel later gevolgd door een bezweet medemens in fluorescerend geel jasje en knipperend rood lampje. Het lampje kan te vinden zijn om het been of de arm, aan de schoen, op de borst en zelfs soms op het voorhoofd van de hardloper in kwestie.

Sporten is gezond! Dat is weliswaar niet altijd aan de uiterlijke kenmerken en gemoedstoestand van de sporter te herkennen. Maar bewegen op zich is natuurlijk prima. Dat veel beginnende sporters dan kiezen voor hardlopen kan ik ook wel begrijpen. 

Het is goedkoop. Je betaalt geen contributie bij een vereniging of fitnesscentrum. De aanschaf van de schoenen en de outfit kan redelijk goedkoop gedaan worden.
Het is niet zo tijdrovend. Een half uurtje hollen en de meeste mensen zijn hartstikke moe. Met douchen en aankleden erbij, zou je in een dik uur weer op de bank kunnen zitten.
Iedereen kan het. Niet iedereen heeft er aanleg voor, maar iedereen kan gaan rennen. En hoe vaker u dat doet, hoe beter dat doorgaans zal gaan.

Nu liep ik laatst door mijn eigen wijk en daar kwam ik een ander fenomeen tegen. Ik had het al eerder gezien. Maar niet echt opgeslagen. Regelmatig zie ik een man of vrouw met een hond aan een halsband. Aan of op die halsband zitten rode lampjes die hysterisch knipperen. Ongeveer dezelfde lampjes als de hardlopers dragen. Soms één lampje, maar vaak toch vier, vijf of zes lampjes.

Meestal zijn het kleine honden die dit hebben. Ik snap niet zo goed waarom mensen dat doen. Het moet toch niet echt prettig zijn voor zo'n beestje om daarmee aan je nek rond te lopen. Zouden ze bang zijn dat het beestje wordt overreden? Of is het een waarschuwing aan mij dat ik niet over het hondje moet vallen? Het ziet er in mijn ogen treurig uit. 

Maar het past wel weer bij deze tijd. Versier uw boom én uw hond.

Schrijver: Gustaf Kreuz, 13 december 2015


Geplaatst in de categorie: dieren

4.0 met 3 stemmen 154Er zijn nog geen reacties op deze inzending.


Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je emailadres voor anderen in beeld verschijnt)