Inloggen
voeg je autobiografie toe

Autobiografieen

Valide heren 2

1969, Valide heren 2, als alle mannen beneden waren en er dus ontbeten kon worden, was het de bedoeling dat op de plaats waar eens grote schuifdeuren hadden gezeten, een "zuster" ging staan om te bidden want het grootste deel van de Valide Heren was Katholiek en dus werd er voor elke maaltijd gebeden.

Soms stond ook ik er, en het ging me prima af, al zeg ik het zelf. Natuurlijk is het niet zo moeilijk om dat soort dingen te doen, maar ik was jong, de Valide Heren waren oud, het was tenslotte een bejaardentehuis en dus was ik een groentje. Echt een groentje in alle opzichten.

Eenmaal per week op woensdag was het BAD-DAG, je snapt dat dit betekent dat op slechts EEN dag ALLE VEERTIG VALIDE HEREN in bad moesten en ik kan je vertellen dat het een slijtageslag was. Veertig mannen op slechts 1 dag in bad, bad vullen, man uitkleden, man insoppen, soms haren wassen, afdrogen, nagels knippen, aankleden.

Bad leeg. Schoonmaken en opnieuw vullen voor Valide heer 2 tot en met 40, dat was dan de ene kant van de afdeling, de dag erna waren de andere 40 aan de beurt. Daar had ik in wezen niet veel hinder van, ware het niet dat er altijd een collega was, die het nodig vond iets te mankeren op BADdag en ik derhalve in twee dagen te maken kreeg met 80 Valide heren bloot en wel...

Tikje teveel van het goeie, maar wat ik WEL geleerd heb, is PIEKEN, want oei, nooit vergeet ik die eerste confrontatie met een Valide Heer die zich niet in kon houden en dus een erectie kreeg. Ik raakte bij het zien in paniek en vluchtte de ruimte uit, alwaar het "hoofd van de afdeling" stond die meteen begreep wat er was, naar binnen ging en deed wat ze moest doen.

Ze vertelde me later, een bepaalde PIEK te geven zodat het ding vanzelf zakte. Tja er waren van die dingen, die wist je toen op een bepaalde leeftijd (nog) niet...maar al doende leert men...

Schrijver: An Terlouw, 17 augustus 2015


Geplaatst in de categorie: werk

3.5 met 2 stemmen 83Er zijn nog geen reacties op deze inzending.


Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je e-mailadres voor anderen in beeld verschijnt)