Inloggen
voeg je autobiografie toe

Autobiografieen

De vlag en de boerenstal

Alleen het feit dat Emma Petronella mij in een toestand van onverstandige woede en aandoenlijke boosheid de deur had gewezen, had niet gezorgd voor mijn hernieuwde hang naar alcoholische versnaperingen. Er was een feest in een boerenstal aangekondigd en ik was uitgenodigd om te komen fuiven.
De vriend in wiens woning ik tijdelijk verbleef had een fles Jamaicaanse rum gekocht, en de eerste borrel kwam euforisch hard aan. Ik had mijn haar weer door een vriend in de punkstijl laten knippen en ik wikkelde een Nederlandse vlag rond mijn lichaam dat voor de rest slechts was gekleed in oranjekleurig ondergoed. Ik nam de bus naar Vleuten, deed net of ik de nieuwsgierige blikken van de andere busreizigers niet zag en liep het laatste eindje naar de boerderij, terwijl ik af en toe een slok uit mijn veldfles met rum nam.

Ik kwam terecht in een grote boerenstal die als feestruimte was ingericht en waar keiharde muziek werd gedraaid voor het boerenvolk en nog wat mensen uit de grote steden. Er werd flink cannabis gerookt, punk en reggae muziek gedraaid. De mensen begonnen wild te dansen alsof het einde van de wereld aanstaande was. Ik kon me als snel hele delen van het feest niet meer herinneren.

Ik zoende met het meisje uit mijn klas, ze zei dat ze verliefd op me was, er brak een boerengevecht uit in de boerenstal. Er werd flink geknokt, de jongelingen, waaronder ik, werden in veiligheid gebracht, ik kwam nog net op tijd bij zinnen om de laatste streekbus terug naar Utrecht te nemen.
Het zou niets zijn om ooit nog aan terug te denken, ik had het wel gehad met die boerenfeesten, en het meisje kon niet lekker zoenen, niet zoals Emma Petronella dat kon, ondanks dat ze vroeger een man was geweest.

Ik voelde me opeens heel klein met die vlag rond mijn lichaam gewikkeld in de streekbus, en toen ik uit de bus stapte en over het grasveld naar de Loopstraat liep, kwam er een gek met een mes op mij afgelopen.
Hij wilde me steken met het mes, maar ik schreeuwde en zette het op een lopen. Ik was tot twee keer toe aan een gevaarlijke situatie ontsnapt en viel in slaap op de bank bij die vriend, met een hoofdpijn die vier dagen zou duren.

De dag daarna slaagde ik voor mijn proefwerk Engels door mijn vertaling van het liedje “Message in a bottle" van the Police.
Boodschap in een fles.


Zie ook: https://www.youtube.com/watch?v=MbXWrmQW-OE

Schrijver: Bjarne Gosse, 20 september 2016


Geplaatst in de categorie: drank

4.0 met 4 stemmen 127Er zijn nog geen reacties op deze inzending.


Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je e-mailadres voor anderen in beeld verschijnt)