Inloggen
voeg je autobiografie toe

Autobiografieen

oma's krentjebrij

BEPPE HAR RESYNTSJEBREI

als kind van vier kwam ik bij pake en beppe in suwald en kreeg daar altijd resyntsjbrei om half twaalf met brood en bijbellezen. Beppe stond om half zeven op en deed haar haar in een knot en pake ging met de trekker weg voor gras maaien in de berm voor de paarden. Ik bleef lang op bed liggen. De resyntsjebrei was erg lekker en zoet zuur door het bessensap met gort suiker en rozijnen dat stond twintig minuten op dan was het klaar met water. Mmm smullen maar.

Tegenwoordig ben ik een beetje ziek en in de winter denk ik altijd aan beppe in het verzorgingstehuis waar ze zat en ze breide nog steeds sokken. De cormick trekker heb ik als schilderij aan de wand en het hondje van steen in de woonkamer waar oude muziek klinkt want ik ben 49 en woon helaas niet meer in de walden maar in franeker dus nog wel in friesland en hier hebben ze ook een poisz die het verkoopt. Later kwam het kant en klaar in pakken van bessola maar ik maak het nog steeds zelf in de winter voor sentiment en vitamines en omdat het lekker is.

foppe

Schrijver: foppe oostenbrug, 5 januari 2018


Geplaatst in de categorie: verdriet

3.8 met 4 stemmen 171Er is 1 reactie op deze inzending:

Naam:
Joanan Rutgers
Datum:
8 januari 2018
Is resyntsjebrei hetzelfde als krentjebrij? Ik vermoed van wel. Volgens mij zat daar behoorlijk veel alcohol in en noemen sommigen het ook wel 'boerenjongens'. Dit gecombineerd met bijbelgedram lijkt mij een slechte combinatie. Moulin Rouge taferelen lijken me meer gepast. Religie heeft al zoveel levens verwoest en het is zeker desastreus voor kwetsbare, psychisch gehandicapten. Denk maar mooi terug aan jouw grootouders, wanneer je dit drinkt, beste Foppe, en ik raad je aan om het daarbij te houden. Vaak heeft het hedonisme het bij het rechte eind! (-)

Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je e-mailadres voor anderen in beeld verschijnt)