Inloggen
voeg je autobiografie toe

Autobiografieen

Juli 1984 1

Het werd de hoogste tijd de ontroerende liefdesbrief van Kees Broodakker te beantwoorden. Bjarne Gosse kon het niet. Die nieuwe wereld boezemde hem te veel ontzag in. Binnenkort kwam Peter Halm terug van vakantie. Hij had ervaring. Misschien kon Bjarne er met hem over praten en dan beslissen wat hij aan Kees zou gaan antwoorden. Bjarne kon zijn verliefdheid tenslotte ook niet ontkennen.

Terwijl Bjarne Gosse, onder de indruk van zijn prille verlangens naar de aantrekkelijke Kees, zijn zwarte spijkerbroek aantrok kwam Frits de zwarte kater om zijn visje vragen. Toen Bjarne de keuken betrad om zijn visje te koken hoorde hij in de woonkamer van het herenhuis van zijn hospita de telefoon gaan. Snel liep hij naar de woonkamer om het communicatieapparaat te beantwoorden. Bjarne Gosse dacht aan de zwaluw. Bjarne moest denken aan zijn droom.

“Hallo met Bjarne Gosse, met wie spreek ik”, sprak hij aarzelend.
“Hallo Bjarne met Kees Broodakker, ik moet je iets geweldigs vertellen!”
Bjarne schrok ervan dat hij de stem van zijn geliefde plotseling hoorde in een wel zeer enthousiaste gemoedsstemming.
"Hoi Kees, wat is er dan?” sprak hij verlegen.

“Je raadt het nooit Bjarne, ik heb de hoofdprijs gewonnen bij een radioprijsvraag. Een auto. Een Renault 5 Blue Jeans. Mijn eerste auto. Ik heb gisteren de sleutels gekregen en kan de auto vandaag op gaan halen in de showroom van Renault. Ik kom meteen naar je toe, dan gaan we samen naar het strand, kan ik je vanmiddag om drie uur op komen halen?“
Bjarne Gosse moest even nadenken over al deze toch wel verrassende informatie. Hij had Kees nooit zo enthousiast horen praten. En wat lief dat hij met hem naar het strand wilde.

“Dat meen je niet Kees. Heb jij een auto gewonnen? Ik kan vanmiddag wel, waar wil je dan naar toe?”
“Echt waar Bjarne, het is een leuke kleine auto en ik krijg er gratis een jaar lang verzekering bij. Ik kom je vanmiddag ophalen en dan zal je het zelf zien. Gaan we gezellig op het strand wandelen. Ik verheug me er al op om met jou uit te waaien.”
“Geweldig Kees, ik verheug me er ook op om jouw Renault 5 Bleu Jeans te zien en samen naar het strand te gaan. Ik zie je dan vanmiddag.”

Om drie uur in de middag werd er aangebeld. Het was een dolblije Kees die enthousiast wees naar de auto die hij gewonnen had met een prijsvraag. Bjarne Gosse zag een kleine blauwe auto staan. Gloednieuw. Hij had deze auto’s al vaker gezien, maar niet in die kleur. Kees was erg trots. Het was fijn om hem zo blij te zien.

“Heb jij je zwembroek bij je, Bjarne?“ vroeg Kees aan Bjarne met een vrolijke grijns op zijn gezicht. Bjarne wist niet dat ze ook gingen zwemmen.

“Nee, die moet ik nog even zoeken Kees, wacht maar even in de woonkamer. Wil je iets drinken? Er staat nog een fles cola koud.”

“Is goed Bjarne, doe mij maar een glaasje cola en doe rustig aan, ik wacht wel even.”

Hij glunderde. Bjarne vond het aandoenlijk om hem zo gelukkig te zien. Zijn leven had een onverwachte wending gekregen en hij wilde de vreugde daarover met Bjarne delen. Het was net alsof Bjarne zelf ook een prijs had gewonnen. Geen auto, maar een vriend die zijn auto met hem wilde delen. Haastig zocht Bjarne naar zijn zwembroek. Na vijf minuten was het raak. Bjarne vond zijn zwembroek, maar hij vroeg zich af of hij die nog zou passen. Bjarne deed de zwembroek met een handdoek in een tas en ging naar de woonkamer waar de glunderende Kees van zijn koude cola genoot.

“Ben je er weer Bjarne”, zei Kees met voelbare genegenheid in zijn stem.
“Kom we gaan naar onze blauwe koets”, voegde hij er plagend aan toe alsof hij kon voelen dat de jeugdige Bjarne naar hem verlangde.

Het was een kleine auto, maar dat was voor Bjarne geen probleem omdat hij ook niet zo groot was. Voor Kees was het wat lastiger maar hij wist zich met een lenig gebaar achter het blauwe stuur te nestelen. Er ging een rilling door Bjarne heen om nu zo dicht bij zijn geliefde Kees Broodakker te zijn. De blauwe auto rook nog naar de nieuwigheid. Er zat geen radio in.

“Ik ga er binnenkort een radio inbouwen Bjarne“, sprak Kees en hij legde alsof het de normaalste zaak van de wereld was zijn rechterhand op het linkerbovenbeen van de nieuwsgierige Bjarne. Er scheen een gulle zon over het landschap. Met de gewonnen auto op weg naar de zee.

Schrijver: Bjarne Gosse
28 mei 2022


Geplaatst in de categorie: liefde

4.5 met 2 stemmen 153Er zijn nog geen reacties op deze inzending.


Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je e-mailadres voor anderen in beeld verschijnt)