Inloggen
voeg je beschouwing toe

Beschouwingen

Echte aandacht

Kinderen hebben tegenwoordig nogal wat te verstouwen. Nu lijkt hen dat gemakkelijk af te gaan: msn-nen en huiswerk maken, terwijl de TV aanstaat is geen enkel probleem voor ze. Alles lijken ze tegelijk te kunnen.

Het is opvallend dat vroeger mensen trots waren op het feit dat men alles tegelijk kon. Terwijl men nu juist weer gaat leren om één ding tegelijk te doen. Kinderen kunnen sowieso veel meer tegelijk dan wij, maar echt aandacht geven aan een ding tegelijk zijn we niet meer gewend. Ook onze kinderen zijn wij geneigd toe te spreken terwijl we met andere dingen bezig zijn.

En in alle opvoedingsprogramma’s kom je dezelfde dingen tegen: kijk je kind aan terwijl je het iets vraagt of zegt, geef hem aandacht, luister echt naar je kind.

Daarnaast is er niets mis met rust. Kinderen die niet leren dat het leven af en toe ook saaie momenten kent, leren niet aan dat rust ook goed doet. Kinderen worden tegenwoordig naar allerlei activiteiten gesleept na school, alsof er geen enkel rustmoment in hun leven mag zijn.
Natuurlijk gun je je kind optimale ontwikkelings-mogelijkheden (vooral als je die zelf onvoldoende gehad hebt), maar af en toe een rustmoment (desnoods een moment van verveling) is prima.


Zie ook: http://www.interpunctie.nl

Schrijver: Nellie Timmermans
Inzender: Interpunctie, 5 december 2006


Geplaatst in de categorie: kinderen

3.1 met 10 stemmen 1.093Er zijn nog geen reacties op deze inzending.


Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je emailadres voor anderen in beeld verschijnt)