Inloggen
voeg je beschouwing toe

Beschouwingen

Mister Wrong, Mister Gay, Mister Right (deel 2)

Je walst nog heerlijk verder op de lekkere feministische muziek van Chaka Kahn. Haar ‘I’m every woman’ is op jouw lijf geschreven en terwijl je je klaarmaakt in de badkamer voor een gezellig avondje stappen met je vrienden werp je een welgemeende middenvinger in de lucht wanneer The Pussycat Dolls hun ‘I don’t need a man’ zingen. Je hebt nog een uur voor de gehuurde limousine je komt oppikken en je plundert nog gauw de snoepkast. Morgen (zondag) fitness je er alles toch weer af. Het abonnement fitness heb je je meteen aangeschaft wanneer je Mister Wrong aan de deur gezet had. (Eigenlijk had hij jou aan de deur gezet maar je kan er beter mee leven wanneer je een beeld voor je ziet opdoemen waarbij je vergiftigd rattenvoedsel in zijn pint werpt.)

DEEL 2: Ontmoeting met ‘perfect’ Mister Gay

Ontmoeting:
Je geeft het beste van jezelf op de dansvloer. Je ziet een paar players jou richting uitkijken maar bij jou gaat er een sirene af en roept je geweten door een microfoon: “Players in the zone! players in the zone!” Die macho’s trokken niet eens je aandacht maar wel een knappe verschijning die rustig aan de bar iets staat te drinken met een groepje vrouwen. Hoewel hij een vrouwenmagneet blijkt te zijn, lijkt hij helemaal zo geen vrouwenversierder. Hij is fantastisch gekleed, net zoals je een man altijd al gekleed wou zien. Je herwonnen zelfvertrouwen doet de drempel verlagen en je stapt op hem af. Je stapt een tandpastalach tegemoet en je krijgt vlinders in je buik. Je herkent iemand uit de bende en het blijkt een oude vriendin te zijn. Je wordt aan elkaar voorgesteld en je fuift tot de volgende ochtend.
(Te dronken om ook maar iets door te hebben.)

Prettig weerzien:
Eindelijk een man gevonden die met jou wil gaan shoppen. Je vond het al zo vreemd maar je stelde je verder geen vragen toen je voorstelde om samen naar de kapper te gaan en hij antwoordde met: “Oh, fijn! Ik ga met je mee. Mijn haar moet nodig een kleurtje.” Met deze man kon je echt gek doen. Hij wist alles al van je vorige liefdesblunder en hij had als geen ander je getroost in die moeilijke chocolade-eetbuien-tijd.
(Je herleeft! Mister Wrong is helemaal vergeten)

Afgewezen:
Opgerold in een dik deken zit je ingepakt naar ‘My best friend’s Wedding’ te kijken. De verwarming draait als gek, alle lichten zijn uit en enkel je tv ziet je betraande gezicht. Je zucht wanneer je ontdekt dat ook George uit de film homo is.
Het dagje shoppen was een succes geweest. Met wel 6 volle zakken zaten jullie beiden bij de kapper. Hij had een nieuw kleurtje en jij had een fantastische coupe gekregen. Jullie blazen uit in een cafeetje. Je kon je gevoelens niet meer onderdrukken hoewel je je er wel iet of wat vreemd bij voelde. Na je eerlijke liefdesverklaring kijkt hij je met een verontschuldigend gezicht aan. Je dacht: “O nee, had ik maar niets gezegd.” Maar later komt er dan eindelijk uit dat hij homo was en dat jij de eerste was tegen wie hij het zei.
Je hoort de telefoon rinkelen door het dikke deken. Je zet je recht terwijl je je wel 100 kilo zwaarder voelt en struikelt over een doos met koekjes, zwemt met je voeten door de plastieke papiertjes snoep en komt dan een hongerige kat tegen. Je neemt de telefoon op en hoort hem:
“Alles goed met je? Wil je misschien nog eens praten?”
“Ja, alles perfect in orde.”
(Mister Wrong piept nog even in je gedachten rond, vergeten kan je hem eigenlijk nooit maar uiteindelijk blijf je niet bij de pakken zitten.)

Je hebt er een vriend bij nu die je kan helpen op je tocht. Je hebt nu bagage genoeg om jou Mister Right uit de menigte te plukken. Er zwemmen veel vissen in de zee, moeilijk dus, maar jij hebt nu ingenieuze vissensoren om de zeldzaamste en meest kostbare eruit te halen.

Schrijver: leen veldeman, 9 januari 2007


Geplaatst in de categorie: liefde

3.2 met 4 stemmen 816Er zijn nog geen reacties op deze inzending.


Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je emailadres voor anderen in beeld verschijnt)