Inloggen
voeg je beschouwing toe

Beschouwingen

Mister Wrong, Mister Gay, Mister Right (deel 3)

Zondagochtend. Je hoofd barst van de hoofdpijn en je beslist dat je ontbijt zal bestaan uit een fris glas water met een aspirientje. De meiden hadden je gisteren gevraagd om mee te gaan naar een verjaardagsfeestje in jullie vaste stek. Je ogen voelen zwart en zwaar aan en in de spiegel zie je dat je haar langs de linkerkant naar het plafond wijst en aan de andere kant helemaal plat tegen je hoofd ligt. Je tolt verder naar de keuken en kan je stomme grijns niet verbergen. Over een uur had je afgesproken in de fitness met de hele bende van gisteren incluis een paar nieuwe vrienden.

DEEL 3: Ontmoeting met ‘subtle’ Mister Right

Ontmoeting:
Als een bende pubers stort iedereen zich op alle toestellen in de fitness. Het is toch zo typisch dat als je net begint te fitnessen elk toestel zijn charme nog heeft en je zeker alles 20 keer wil uitgetest hebben in die 3 uur dat je daar bent. Je lacht je kapot en plots in een flits zie je hem. De man die jou gisteren wel 3 keer getrakteerd heeft. Je ziet dat hij naar jou aan het staren is en niet kan beletten van ook helemaal op te lichten wanneer je naar hem lacht. Hoe komt het dat je hem gisteren niet opgemerkt hebt? Je wil het voorzichtige, licht fijne gevoel in je hoofd laten rondspoken en fitnesst verder. Na 10 minuutjes raken jullie alweer in een gesprek verstrengeld. Na een uur zit jij alweer aan de automaten te prutsen omdat je even van hem weg wou. Je wil elk gevoel van zwakheid (verliefdheid dus) de kiem in smoren. Je bent bang geworden. Plots zie je in je ooghoeken dat hij naast je staat. Jullie raken weer aan de praat.
(Het gevoel zit in je hoofd niet meer in je buik of in je hart. Je speelt op veilig.)

Het einde is in zicht:
Die avond was er vuurwerk in de stad. Je vriendenkring had besloten om er gezamenlijk naar te gaan kijken met een fles champagne in het veld. Wanneer je aankomt hebben je vrienden allemaal lakens gelegd waar je op kon zitten. Je zet je naast je twee beste vriendinnen en je betrapt jezelf op het zoeken naar je soulmate. Zo ben je hem gaan zien, je soulmate. Je weet niet waarom en hoe en waar maar die vragen kunnen je gestolen worden, je wil hem enkel zien. Plots voel je een arm over je schouder geslagen en je krijgt een warme rilling want je herkent de geur. Hij fluistert in je oor:
“Zo, je dacht toch echt niet dat ik dit wou missen?”
“Mij of het vuurwerk?”
Hij glimlacht.
“De fonkeling van het vuurwerk in je ogen.”
Zo. Een romanticus was het wel. Wat kon het jou schelen? Het was toch origineel en de kus die volgde was breathtaking.

Niet meer alleen wakker worden:
Je wordt wakker en sleept jezelf alweer naar de keuken. Weer kom je die spiegel tegen en alweer zie je dat bekende kapsel met 2 uitgesproken meningen: richting plafond en richting vloer. Je piept even de slaapkamer in en ziet het heerlijke lichaam van je Mister Right zich in een makkelijke pose leggen en bedenkt: “Mijn haar mag er dan vreselijk uitzien, er is toch iemand die ervan houdt.”

Meiden, veel succes op jullie tocht!

Schrijver: leen veldeman, 10 januari 2007


Geplaatst in de categorie: liefde

3.1 met 10 stemmen 1.892Er zijn nog geen reacties op deze inzending.


Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je emailadres voor anderen in beeld verschijnt)