Inloggen
voeg je beschouwing toe

Beschouwingen

Liefde op het verminkte gezicht..

SBS onder vuur door datingshow voor “zwaar verminkten” kopt de krant.

Verontwaardiging alom! Hoezo? Wat is er mis met een show voor zwaar verminkten? Wat is dat voor hypocriet gelul? Naar mijn weten zie ik niet anders op tv. Wat dacht je van het programma “extreme makeover"?
Nou, als er één show voor zwaar verminkten bestaat, is dat het wel.

Maar afgezien daarvan is het toch geestig om zwaar verminkten als Connie Breukhoven of Linda de Mol in een datingshow naar de eerste prijs te zien hengelen?
Lijkt mij niks mis mee hoor dat de winnaar een date wint met een plastisch chirurg om het zwaar verminkte gezicht van wat overtollige pigmentvlekken,yoghurtvullingen en neusincorrecties te ontdoen.

Louis van Gaal komt ook zonder problemen door de voorronden. Al eens naar zijn neus gekeken? Man, met zo’n neus ga je toch zwaar verminkt door het leven? Die neus kan toch zo doorgaan als schoorsteen bij de Hoogovens? Dan geef je je toch onmiddellijk op voor die show?
En winnen doet hij sowieso want hij is nu eenmaal, verminkt of niet, een geboren winnaar. Een man die weet wat hij wil. Een man kortom,die onmiddellijk na zijn onverhoopt overlijden, zonder spier te vertrekken tegen God zou zeggen: ’U zit in mijn stoel’


En wat dacht je van alle vervolgprogramma’s die hier weer uit voortkomen? De X-verminking. Of de zwaar verminkte idolsshow waar kandidaten onder elkaar mogen uitmaken wie de meest zwaar verminkte stembanden heeft. Nou, volgens mij kunnen Boris en Jamai weer zonder problemen meedoen, maar dat terzijde.
Nog een kijkcijferhit zou “het meest zwaar verminkte topmodel” worden.
Minstens 2 miljoen kijkers, schat ik. Vooral als de kandidaten thuis worden gevolgd waar zij zich onder hevige spanning voorbereiden op de finale. Dat ze dan een magnetronbehandeling ondergaan om de verminking nog wat aan te zetten. Of dat met kaasschaven het voorhoofd nog wat wordt bijgewerkt.

Ja toch? Sky is the limit! Er zullen massa’s klinieken uit de grond rijzen die tegen afbraakprijzen het gezicht cosmetisch tot een zware verminking zullen ombouwen. Waarbij de kliniek van Connie Breukhoven als lichtend voorbeeld zal dienen.

Een SBS-woordvoerder was geschrokken van alle negatieve reacties; “Ik ben geschrokken van de reacties. Wij zouden met “liefde op het tweede gezicht” allerlei grenzen overschrijden. Er rust nog duidelijk een taboe op dit onderwerp. Reden dus om het zo snel mogelijk op de buis te brengen”(???)

Mee eens! Maar wees dan duidelijk en noem het ‘Liefde op het verminkte gezicht” of “Liefde geen gezicht”
Getver……….


Zie ook: http://pacopainter.punt.nl

Schrijver: paco, 23 januari 2007


Geplaatst in de categorie: actualiteit

3.0 met 9 stemmen 342Er zijn 3 reacties op deze inzending:

Naam:
Thera Heemskerk
Datum:
25 juni 2008
Email:
thera.heemskerkversatel.nl
Lachrimpels? Bij: Van Gaal tegen God: 'U zit op mijn stoel!' lag ik zowat onder tafel!
Naam:
lisanne
Datum:
2 maart 2007
Ik heb toevallig zelf schisis en toen ik het hoorde had ik zoiets van dit is schandalig.
Ik heb misschien iets wat niet zo erg is, maar ik had toch zoiets van DIT MAG JE NIET DOEN!
Dit kunnen ze niet doen.
Je hebt dan wel vrijheid van meningsuiting, maar dit gaat te ver.
Dat je mensen niet knap vindt, oke, dat snap ik, maar dat je die mensen die meedoen ook nog extra de grond in wil boren, kan niet! Die mensen hebben het vaak al zwaar genoeg. Als ze dan geen 'liefde' vinden, durven ze helemaal niet meer op straat te komen!
Als die mensen van SBS - of wie het ook uit durft te gaan zenden - dit toch uit gaan zenden, dan zullen ze geen kijkcijfer-programma hebben.
Naam:
Rina van Dijk
Datum:
24 januari 2007
Wist je dat het programma eerst: "Monsterlijke liefde" zou gaan heten?! Vonden ze zelf iets te gortig, maar het geeft wel de intentie aan, dacht ik zo!
Lekker stukje trouwens, heeft me nog wat extra lachrimpels bezorgd en bijná een liesbreuk.
Misschien moet ik me maar eens opgeven voor het programma?

Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je emailadres voor anderen in beeld verschijnt)