Inloggen
voeg je beschouwing toe

Beschouwingen

DROGREDENEN

Ik ben een fel tegenstander van de het huidige softdrugsbeleid. Maar het ‘gedogen’ is al zo ingeburgerd dat ik bij elke gemeenteraadsverkiezing vergeefs zoek naar een politieke partij die er een einde aan wil maken.

De beschikbaarheid en verkrijgbaarheid van softdrugs heeft ertoe geleid dat jongeren (de jonge en de oudere) in NL massaal gewend zijn geraakt aan het fenomeen ‘blowen’. Als je even een halfuurtje postvat tegenover een ‘coffeeshop’ dan zie je vooral mensen beneden de 25 en boven 45 naar binnengaan. Mijn generatie vindt het namelijk ‘nix’. Het zijn vooral de ouwe hippies die hun auto’s even fout parkeren voor de coffeeshop om hun spulletje in te slaan. Ik stel voor deze mensen terug te ‘beamen’ naar de sixties. Daar horen ze kennelijk thuis.

Toch voelen we er met z’n allen een beetje ongemakkelijk bij, want het is natuurlijk van de zotte dat de overheid verkooppunten van softdrugs toestaat, maar dat de inkoop verboden is. Het kweken op grote schaal is ook verboden, maar, om het nòg lachwekkender te maken, winkels die spullen verkopen waarmee je een wietkwekerij kunt opzetten, de growshops, dat mag dan weer wel. Wie snapt dit nog?

Hoe moet het dan? Kom me niet aan met die ‘drog-reden’ dat je met deze vorm van gereguleerde verkoop de handel overzichtelijk houdt, want anders zou het overal op straat plaatsvinden. Je gaat toch ook niet een winkeltje openen waar pedofielen hun lusten kunnen botvieren op minderjarigen om dit soort zedenmisdrijven in goede banen te leiden, in plaats van verspreid in de stad? Wat illegaal is, is illegaal, en moet worden bestreden. Dealers in softdrugs moeten opgejaagd worden en de stadspoorten uitgejaagd.

Drugsbeleid is bij uitstek iets dat we Europees moeten regelen om geruzie tussen lidstaten te voorkomen, en, nog veel belangrijker om verschoond te blijven van de toestroom van Belgen en Fransen met hun smalle, bleke gezichtjes in hun aftandse Renaultjes en Peugeotjes die in Zuid-Nederland hun spul komen scoren. Zodoende veroorzaakt het drugsbeleid in Belgie en Frankrijk overlast in Nederland en dat is in strijd met het internationale verdrag van Schengen.

En nu is Verhofstadt boos op Nederland omdat er plannen zijn de coffeeshops dichter naar de Belgische grens te verplaatsen. Alsof het wiet-verslaafden wat uitmaakt, of ze naar het centrum van Maastricht moeten of net over de grens. Het maakt allemaal niets uit, mensen! Nee, Verhofstadt en Chirac kunnen zich beter achter hun oren krabben waarom zoveel inwoners uit hun prachtige landen naar Nederland reizen om de roes te zoeken.

Schrijver: Luíz Indepels, 19 april 2007


Geplaatst in de categorie: actualiteit

3.6 met 7 stemmen 1.165



Er zijn nog geen reacties op deze inzending.


Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je emailadres voor anderen in beeld verschijnt)