Inloggen
voeg je beschouwing toe

Beschouwingen

Cyclus

Het "geheim" van een vrouwelijke cyclus ontrafeld. Elke vrouw heeft een bepaalde cyclus en eenmaal in kaart gebracht verschaft het belangrijke informatie voor de overige gezinsleden.
Mijn cyclus begint op de eerste dag van mijn menstruatie en telt met de nauwkeurigheid van een kalender meestal negenentwintig dagen. Tot aan de twaalfde dag zijn mijn humeur en lijf redelijk stabiel en is er geen vuiltje aan de lucht, wel wordt er onder invloed van een follikel stimulerend hormoon in het geniep een eitje gebruiksklaar geknutseld wat rond de dertiende dag mijn eileider in wordt gelanceerd.

Tot dus ver kan ik het allemaal nog behappen, maar nu begint het gedonder waar ik geen vat op lijk te hebben. Mijn lijf, vrij van toegevoegde chemische hormonen maar vol van zelf gefreubelde progesteron, denkt nog steeds een kansje te maken om bevrucht te worden en zet daarom al haar troeven in. Het trio 'libido, geest en lijf' spannen samen om met een uiterst geraffineerd plan dit doel te bereiken en weet feilloos de zwakke plek van mijn man te vinden, die door visuele prikkels aangezet wordt tot heftige lustgevoelens wat de kans op een bevruchting vergroot. Mijn borsten, waarbij het lijkt alsof ze een zuchtje lucht door onzichtbare ventieltjes ingeblazen krijgen en per nacht een stukje voller worden, zorgen in combinatie met een goede push up bh voor het ultieme wauw effect. Een onbeheerste opwelling zet mij aan tot trainen, tutten en ontharen en zorgt dat ik me in sexy outfitjes hul als visueel decor voor mijn speelse hofmakerij.

En toch gaat het hier niet om het spel, maar puur om de knikkers want in essentie is het doel van het verleidingsspel voor de vrouw een belangrijke en serieuze zaak, namelijk het bemachtigen van kwalitatief zo goed mogelijk vruchtbaar zaad. Mijn man geniet van dit alles en lacht in zijn vuistje, want hij weet het trio al jaren om de tuin te leiden, zijn zaad bevat namelijk geen enkele levende zaadcel meer nadat hij zeven jaar geleden geheel vrijwillig onder het mes is gegaan en kan vrijuit genieten van wel de lusten niet de "lasten" theorie.

Tot ongeveer de drieëntwintigste dag houdt deze gekte aan, het trio,… ook niet dom, heeft dan inmiddels doorgekregen dat hun plannetje heeft gefaald en breekt chagrijnig en mokkend het door hen zorgvuldig opgebouwde nestje weer af. Waarna ze wraakzuchtig een portie oestrogenen op me af sturen om mij te laten boeten voor hun gedwarsboomde slinkse plannetje. Oestrogeen en de daling van progesteron, de oorzaak van mijn chagrijnigheid, hoofdpijn en enkele opgezette ledematen, jaagt op haar beurt libido de deur uit, die in een hoekje van mijn hersenen kniezend gaat zitten wachten tot haar vriendinnetje progesteron weer tevoorschijn komt. Tijdens de laatste dagen voor mijn menstruatie ben ik daarom overwegend, chocohollic, jankerig en geestelijk instabiel, het is zeker niet de beste tijd voor mij en mijn gezin. Na een aantal dagen dwangmatig poetsen en ongefundeerd recalcitrant overal tegen aan schoppen is het weer zover, de cirkel is rond en ik ben weer bij dag één. Mijn huid, haar, eigenlijk alles straalt nu één en de zelfde defensieve houding uit, met als back-up mijn shit humeur en korte lontje voor diegene die nog het lef hebben deze non verbale tekens te negeren. Ik herken het.... en weet inmiddels dat het weldra minder wordt, maar het duurt zeker nog een aantal dagen eer ik mezelf weer helemaal onder controle heb.

Alles uit deze tekst mag verveelvoudigd en/of openbaar gemaakt worden door middel van druk, aantekeningen in agenda, schema’s, fotokopie voor op de ijskast, toilet en de lade van het nachtkastje of op welke wijze dan ook, zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de schrijfster.

Schrijver: karin, 31 oktober 2007


Geplaatst in de categorie: vrouwen

4.0 met 11 stemmen 684Er zijn nog geen reacties op deze inzending.


Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je emailadres voor anderen in beeld verschijnt)