Inloggen
voeg je beschouwing toe

Beschouwingen

tweede slechte seks prijs wordt uitgereikt in Amsterdam

Vanaf vandaag kan er volop online gestemd worden op wat de slechtst beschreven seksscène van 2007 is. De organisatoren van de Slechte Seks Prijs kozen uit het Nederlandstalige literaire aanbod van het afgelopen jaar de vijf allerslechtste seksscènes. Het publiek bepaalt vervolgens via een online stemformulier op www.weerwoordfestival.nl wie de winnaar wordt van de minst begeerde literaire prijs. De Slechte Seks Prijs is een onderdeel van Weerwoord, literair festival op het Leidseplein dat van 25 tot en met 31 januari plaatsvindt.

De genomineerden zijn Lulu Wang, Elsbeth Etty, Bart van Lierde (de enige man en vorig jaar winnaar dan de Slechte Seks prijs), Vonne van der Meer en Cindy Hoetmer.

[De fragmenten staan hieronder.]

De Slechte Seks Prijs werd in het leven geroepen door lieden die zich ergerden aan slecht geschreven proza en aan het gratuite gebruik van seks in de literatuur. De Prijs heeft als doel om overbodige, vervelende en slecht geschreven seksscènes in de literatuur te ontmoedigen. De prijs is een knipoog naar de Bad Sex in Fiction award in Engeland die in het najaar postuum werd uitgereikt aan Norman Mailer.

Met grote aandacht bekijkt de organisatie de literaire productie van 2007 in Nederland en Vlaanderen. Dan wordt een shortlist van vijf fragmenten bekend gemaakt, waaruit het publiek de ‘winnaar’ kiest. Het publiek kan stemmen tot en met donderdag 24 januari 2008 24.00 uur.

Vorig jaar stemden meer dan 3.000 mensen; de uiteindelijke winnaar werd de Vlaamse schrijver Bart van Lierde, die ook dit jaar genomineerd werd.

Op zondag 27 januari om 19.00 uur wordt in de Stadsschouwburg Amsterdam De Slechte Seks Prijs uitgereikt. De toegang is gratis.

In De Balie kun je ervaren wat het effect is van goed geschreven seks. Mieke Maaikes Obscene Kapsalon is het hele festival geopend vanaf 17 uur en onder de droogkap kom je terecht in de onbeschaamd geile en indrukwekkende wereld van Louis Paul Boon.

De Slechte Seks Prijs is een project in samenwerking met Vrij Nederland en Humo.

Uitreiking Slechte Seks Prijs 2007

Aanvang: 19.00 uur / Stadsschouwburg Amsterdam / Toegang gratis.

Na afloop Lolita van Urban Myth, waarvoor nog een beperkt aantal kaarten beschikbaar is.

Stadsschouwburg/ aanvang 20.00 uur / entree € 10,- of € 8,50 CJP-SSBA-pas Kaartverkoop via www.ssba.nl/weerwoord of de kassa van Stadsschouwburg Amsterdam: 020 6242311

FRAGMENTEN SLECHTE SEKSPRIJS 2007

Fragment 1

'In mijn nachtelijke verbeeldingen was jij de tijger en ik de gazelle. Ik probeerde je te ontvluchten, maar je haalde mij met een paar sprongen in. Je brulde van de drang om mij volledig tot je te nemen, je kwijlde alvast en je bromde van opwinding toen ik in je handen viel. Hierna verpletterde je mij onder je lange armen en benen en scheurde het gewaad van mijn lijf. Ik hunkerde ernaar dat je vingers over mijn lichaam gingen, als lopende vuurtjes op een steppe tijdens de droge moesson - ontvlambaar als een lucifer. Ik hoopte dat je nagels mijn borst en buik open zouden snijden, zodat mijn longen meer ruimte zouden krijgen, anders zou ik ontploffen van hartstocht. Ik wilde dolgraag dat je lippen, tong en je liefdesdolk bij mij binnendrongen, mij van alles beroofden, mijn honger en dorst naar jou inbegrepen. Ik bad tot Boeddha dat jij mij zou vervoeren naar het zalige einde van de zoektocht naar jouw beminnelijkheid. Toen je uitgeput opzij rolde, kon ik mijn lotsbestemming tegemoet gaan, als een gouden feniks die opsteeg uit de as van alles verterende lusten, en die daarheen vloog waar alleen vrede en tevredenheid heersen.'

(Lulu Wang, 'Heldere maan')

Fragment 2

Hij maakte zijn gulp open en. jezus! Zijn lul schoot naar buiten, sidderend als een springplank die zojuist door de olympisch kampioen schoonspringen is verlaten. Wat een ding! Veel groter dan ik had verwacht, en warm en kloppend. Het aftrekken zelf was zo gebeurd en Bruno vond het heerlijk. Hij steunde en kreunde als een gek en had niet eens door dat mijn vingers onder zijn zaad zaten. Ik heb alles maar zo'n beetje aan de stoel afgeveegd.

(Elsbeth Etty, 'Maak jezelf maar klaar')

Fragment 3

Hij deed zijn rits omlaag en haalde zijn penis zo vlot tevoorschijn, dat ze hem ervan verdacht geen onderbroek aan te hebben. Zijn geslacht was kort en breed, leek een vlezige salami. Hij hield zijn overhemd en broek aan, en alleen met zijn stijve priemende lid ontbloot, liet hij zich op haar zakken. Hij stootte toe, was zo driftig dat hij niet eens naar haar opening zocht. Ze hoopte dat hij niet zou klaarkomen voordat hij in haar zat, ze wilde hem voelen.

'Nadia, o Nadia!'

'Zou ze hem zeggen dat hij tegen haar volle blaas zat te porren?'

'Ik kom! Hij riep het triomfantelijk. Ze ervoer een schok. Hij zat niet in haar, hoe kon hij dan al komen? En toen voelde ze het. Zijn korte pik zat tussen twee vetlagen en hij stootte en wroette erin alsof het haar vagina was.'

(Bart van Lierde, '160 kilo')

Fragment 4

Je bent begin vijftig en je kunt wel vijfentachtig, negentig worden... Ik sloot mijn ogen. Ik wist niet of ik huiverde van genot of van angst. Of wakkerde de woede het genot aan? Ik zag haar voor me, Lydia over ruim dertig jaar: een naakt, verschrompeld, kromgegroeid vrouwtje met wijd uitstaand wit haar. Verdwaasd zat ze te masturberen. Er zat niemand achter haar, niemands benen omklemden de hare. Niemand kuste haar in haar hals. Niemand beet in haar gerimpelde oorlelletje. Haar oude borsten hingen, en niemand die ze in zijn handen nam, even optilde en vrolijk tegen elkaar drukte, lieve oude borstjes van me... Niemand hoorde haar kreunen. Ze was alleen. Ze kwam alleen klaar en ze zou alleen sterven.

(Vonne van der Meer, 'Take 7')

Fragment 5

Ik volgde hem de kleedkamer uit naar een donkere nis. Hij drukte zich tegen me aan en stak zijn tong in mijn mond. Meteen probeerde hij mijn gulp open te maken. Omdat ik werkelijk in de veronderstelling was geweest dat we gingen snuiven, duizelde het me. Deze jongen wond er geen doekjes om. Godverdomme zeg, wat was hij doortastend. Zo bot was ik nog nooit verleid. Dat, zijn natte zachte tong in mijn mond, zijn stijve pik tegen mijn heup en hand op mijn kruis maakten me in één klap maximaal opgewonden. Ik trok mijn hoofd terug om te hijgen. Hij boog zijn hoofd nog ietsje verder naar voren en ging door met zoenen. Mijn broek was inmiddels open en ik werd vaardig gevingerd. Ik voelde me alsof ik was getroffen door een meteoriet. Dit ging snel. Er waren nog geen twee minuten voorbij toen de Engelse jongen me daar midden in de gang van de catacomben van De Club penetreerde.

(Cindy Hoetmer, 'Schop me!')


Zie ook: http://www.leidsepleinthe...ers.nl/slechte.seks.prijs.html

Schrijver: Wang e.a.
Inzender: Redactie, 22 januari 2008


Geplaatst in de categorie: literatuur

1.4 met 5 stemmen 590Er is 1 reactie op deze inzending:

Naam:
Prima sex, slechte prijs
Datum:
28 januari 2008
Slechte sex kan het zo te lezen niet zijn en slecht geschreven is het nou ook weer niet. Dus moet het wel haast liggen aan wat je onder literatuur verstaat.

Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je emailadres voor anderen in beeld verschijnt)