Inloggen
voeg je beschouwing toe

Beschouwingen

Fake-at-hotmail-dot-com

Even een waarschuwing vooraf:
deze bijdrage bevat wellicht weer 'een hoog oude-mannen/dames-krentenbroodgehalte'.
U mag dus gerust meteen afhaken.

Ik ben ontstemd, boos, zeg maar gerust: goed pissig. Niet zo zeer op hetgeen mij dezer dagen overkwam maar meer op mezelf. Dat is écht gemeend en beslist geen zelfbeklag. De oorzaak daarvan zal wel het feit zijn, dat met het voortschrijden der jaren mijn tolerantie steeds kleiner en daarmee het lontje steeds korter wordt. Je verwacht, dat je, zeker op een site als deze, normaal met elkaar communiceert, ondanks verschil van aanleg, prestatie, niveau of afkomst. Niet dus.

Enkele dagen geleden stuurde ik vertrouwelijk en te goeder trouw een e-mail naar een al geruimde tijd in gebruik zijnd hotmail adres, dat je regelmatig bij de reacties onder een inzending tegenkomt. Daarin verwoordde ik hetgeen ik op mijn hart had.
Een dag later ontving ik een correct kort berichtje van de adressant retour: "U heeft een verkeerd e-mailadres gebruikt".
De naam die bij dit adres behoorde was inderdaad slechts voor een deel gelijkluidend; de voor- en achternaam waren niet van de persoon op de site die dit hotmailadres gebruikt. Ik was verbijsterd. Als je een mail-adres direct vanaf de site door een linker muisklik activeert en je krijgt keurig antwoord, dan kán dat adres nimmer verkeerd zijn.
Conclusie: het lijkt me uitgesloten, dat een grappenmaker zeer geruime tijd en onopgemerkt een oneigenlijk gebruik van iemands adres kan maken. Blijft over de mogelijkheid, dat ik wél het goede adres had, maar dat een vermoedelijk alter ego mooi buiten beeld trachtte te blijven. Ik dacht werkelijk, dat zoiets op onze site niet mogelijk zou zijn, waarbij ik meteen erken, dat daarbij een zekere mate van goedgelovigheid (lees: naïviteit) mij niet vreemd is en ook nooit is geweest.

Het is zeker niet zo, dat ik niet tegen dollen kan of een grap niet zou kunnen waarderen. Als iemand zich echter vermoedelijk verschuilt achter een legaal adres en bij het serieus aanschrijven niet thuis geeft, gaat dat mijn ruimdenkendheid ver te boven. Natuurlijk weet ik, dat ik in de loop der jaren aan flexibiliteit heb ingeboet. Ik heb ik me er al lang mee verzoend. Regelmatig en vrijwel dagelijks was ik op de site om de bijdragen van anderen te lezen en om zodoende "bij te blijven".
Opbouwende of anders terechte kritiek op mijn inzendingen heb ik nooit als een belemmering ervaren. Bovenomschreven gedrag maakt echter, dat ik het een beetje beu begin te worden en dat het plezier langzaam gaat verdwijnen.

Als ik zou vlot zou kunnen dichten, dan zou ik als volgt deze bijdrage willen afsluiten:

Weloverwogen en doelbewust
neem ik voorlopig een poosje rust.
Dit lijkt mij een gemotiveerd besluit.

'K lap "fake-dot-com" maar aan m'n laars;
resoluut blaas ik mijn nachtkaars…
Pfffffffffffffffffffftt…
uit.

Mijn laatste notitie als kattenbelletje:
Vergeet niet dat de kaarsen-gasaansteker in de rechter keukenlade ligt.

Schrijver: Günter Schulz, 22 maart 2008


Geplaatst in de categorie: algemeen

3.5 met 11 stemmen 2.757Er zijn 3 reacties op deze inzending:

Naam:
Iris Van de Casteele
Datum:
11 mei 2008
Beste Günter, je hebt te maken gehad met een Internet-trol.
Een volkje dat zich opdringt en dat je best kunt missen.
Sterkte!
Naam:
Hendrik Klaassens
Datum:
14 april 2008
Email:
klaassens38zonnet.nl
Beste Günter,
Ik denk dat jouw conclusie juist is. Er is hier iemand die buiten schot probeert te blijven door te suggereren dat het emailadres, dat onder zijn teksten wordt vermeld, niet correct is. Ik voel met je mee. Maar net als Rina heb ik grote waardering voor jouw bijdragen. Ik vind jou een integer iemand die altijd op een opbouwende manier op anderen reageert. Ga alsjeblieft door met schrijven: jouw bijdragen worden door veel mensen gelezen en gewaardeerd!
Naam:
Rina van Dijk
Datum:
9 april 2008
Ik kan je frustratie begrijpen, Günter. Helaas wordt er op deze site weinig écht inhoudelijk commentaar gegeven. De redactie hoeven we niets te verwijten, vermoed ik. Er zitten teveel individualisten op deze site, dat is het euvel. Toch kun je ervan uitgaan dat je bijdragen gelezen én gewaardeerd worden. En nou ja, er profileert zich hier óók een meervoudige persoonlijkheid, die af en toe knap vervelend kan zijn en soms zelfs iets zinnigs te melden heeft. Het zij zo.

Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je emailadres voor anderen in beeld verschijnt)