Inloggen
voeg je beschouwing toe

Beschouwingen

KNOFLOOK

Pythagoras noemde het knoflook de koning van de kruiderijen en de oude Egyptenaren beschouwden knoflook als heilig en zwoeren er hun eden bij. Dit staat te lezen in Het Lexicon der Geneeskruiden van Mellie Uyldert. Verder schrijft zij over knoflook:
het verjaagt alle kwade stof en ziektekiemen, veegt de bloedvaten schoon, verwijdt de vaten, die het hart voeden, reinigt de darm grondig en gaat als een stevige werkster in het hele lichaamshuis te keer, tot alles schoon en op orde is.

Men zou bijna denken dat een mens nooit ziek kan worden als hij maar knoflook gebruikt. Een en ander zal dan ook wel wat overdreven zijn, maar ik moet zeggen dat ik nu wel een ervaring heb met knoflook die het opschrijven waard is. Ik had al een lange tijd, misschien wel een paar jaar, knoflookpillen in de keukenkast staan, maar ik slikte ze maar heel zelden omdat ik meestal ook wel multivitaminepillen of vitamine-c pillen slik. Deze waren echter op en daarom besloot ik maar eens die knoflookpillen te gaan slikken.

Dat doe ik nu enkele weken drie maal daags en tot mijn verbazing zijn de huidklachten waar ik al tientallen jaren last van had helemaal verdwenen. Niet dat ik een huidziekte had, maar ik had altijd veel jeuk en plekjes op mijn benen en rug. Daar ben ik meer dan tien jaar geleden al eens mee naar de huisarts geweest en die gaf mij het advies om zo weinig mogelijk zeep te gebruiken, omdat te veel zeep de natuurlijke vetlaag van de huid aantast. Verder gaf hij mij het advies om de huid dagelijks in te vetten. Het maakt daarbij niet uit wat voor zalf of olie men gebruikt, zelfs slaolie is goed genoeg. Ik zit weliswaar niet al te best in de slappe was, maar het is nu ook weer niet zo penibel dat ik mij met slaolie moet behelpen, dus heb ik mij jarenlang met diverse huidcrèmes uit de supermarkt ingesmeerd. Het hielp echter weinig of niets. Omdat ik echter sinds ik die pillen slik helemaal geen last meer heb van huidirritatie ben ik met die crème ook gestopt.

Bewijzen kan ik niks, maar het lijkt er veel op dat knoflook kan helpen bij huidklachten. Tegen degenen die er ook last van hebben zou ik zeggen: probeer het eens. Baat het niet, het schaadt ook zeker niet. Het hoeven geen dure merkpillen te zijn. Ik heb zelf tenminste heel goedkope pilletjes van een bekende landelijke drogist. De duurdere zijn waarschijnlijk helemaal niet beter, behalve dan voor de handel. Men kan trouwens ook puur natuur knoflook gebruiken. Het heeft wat een kwalijke reuk maar het helpt wel tegen de jeuk.


Zie ook: http://outsider.web-log.nl/

Schrijver: Outsider, 13 juni 2008


Geplaatst in de categorie: ziekte

4.2 met 5 stemmen 436Er zijn 2 reacties op deze inzending:

Naam:
lezer
Datum:
30 november 2008
Te veel en te langdurend knoflookpillen slikken kan nooit goed zijn. Rustpozen inleggen en na weken herbeginnen kan helpen.
Naam:
Outsider
Datum:
20 november 2008
Helaas zijn de huidklachten weer teruggekomen, hoewel ik nog steeds dagelijks knoflook slik. Mijn hele epistel staat hiermee dus op losse schroeven en kan wel naar het rijk der fabelen verwezen worden. Evengoed blijft het wel de moeite waard knoflook te gebruiken, want het schijnt toch erg goed te zijn voor de gezondheid, met name hart en bloedvaten.

Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je e-mailadres voor anderen in beeld verschijnt)