Inloggen
voeg je beschouwing toe

Beschouwingen

OOST WEST, THUIS BEST

Een paar dagen geleden stond hier de column Smoking van Paco. (Overigens een aardige column die ik iedereen kan aanbevelen om te lezen, maar daar gaat het nu niet om.) Daarin vertelde hij onder meer dat hij bij Center Parcs was geweest en daar voor zes kopjes koffie met een puntje vlaai maar liefst 35 Euro moest neertellen.

Ik vind het een bespottelijk groot bedrag en voor de aardigheid heb ik eens uitgerekend wat de koffie mij kost als ik gewoon thuisblijf. De prijs van koffie varieert nogal, maar op het ogenblik kost een 500 grams pak filterkoffie goudmerk bij de Aldi of Lidl ongeveer 3 Euro. Een pakje suikerklontjes kost €0,67 en een pakje halfvolle koffiemelk van een halve liter kost €0,49.

Ik ben gewend zes bakjes koffie per dag te drinken en als ik uitreken hoeveel ik van bovengenoemde ingrediënten per maand gebruik en wat me dat kost, dan kom ik op ongeveer 11 Euro per maand. Voor die 11 Euro heb ik dus 30 maal 6 = 180 bakjes koffie. Dat is wat anders dan die krenterige zes bakjes met een puntje vlaai voor 35 Euro bij Center Parcs. Voor die 35 Euro kan ik thuis maar liefst meer dan VIJFHONDERDVEERTIG bakjes koffie drinken.

Zeg nu niet dat die Outsider een vrek is die alles uitrekent en op zijn geld zit, want dat is helemaal niet waar. Ik leef echter van een uitkering en daarom moet ik wel wat zuinig aan doen. En ik hoor niet bij de mopperaars die vinden dat wij het hier zo arm hebben en dat we ‘genaaid worden door die zakkenvullers van het kabinet.’ Ik vind dat we het heel goed hebben in Nederland en ik ben nooit wat tekort gekomen.


Zie ook: http://outsider.web-log.nl/

Schrijver: Outsider, 27 juni 2008


Geplaatst in de categorie: vakantie

3.7 met 3 stemmen 381Er zijn 2 reacties op deze inzending:

Naam:
Outsider
Datum:
28 juni 2008
Fred, ik ging vroeger wel met vrouw en dochter naar de Efteling, Walibi enzovoort. Ik weet niet meer precies hoe duur dat was, maar we namen zelf eten en drinken mee. Bij je uitkering krijg je ook vakantiegeld, weliswaar niet veel, maar je kunt er toch wel wat van doen.
Naam:
Fred
Datum:
27 juni 2008
Maar dan moet je wel thuis blijven, hoe goed heb je het dan ? Stel, je hebt kinderen en die willen er ook wel eens uit, bijvoorbeeld naar de Efteling....., daar zit je met je uitkering, je kunt geen kant op.
De marktwerking maakt vele slachtoffers.

Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je emailadres voor anderen in beeld verschijnt)