Inloggen
voeg je beschouwing toe

Beschouwingen

Reggie, de rasta-rups

Er was eens een rups, die wel zulk lang haar had, dat de apen er soms in rondslingerden!
Hij zag er heel artistiek uit met zijn dreadlock haarbos en zijn lievelingsmuziek was reggae. Volgens hem was dat heel rustgevende muziek, waar je heel vrolijk van werd. Hoe kon het ook anders? De zon scheen altijd waar hij woonde! In zo’n paradijs wil iedereen toch wonen?
Yeah, man! Reggie de rasta-rups vond dat ie maar geboft had. Hij kroop maar een eind weg door ‘t leven, zong onderweg wat reggaeliedjes voor de kost en was op zijn manier gelukkig.
Zéker als zijn vriendin, Sluimer de slak, in de buurt was.

Op zekere dag haperde Reggie de rasta-rups met zijn lange haren achter een boomtak. Daar hing hij ineens te bengelen! Hij zwiepte wat heen en weer en maakte zich -als een springveer- beurtelings klein en héél lang . Dit alles herhaalde hij wel meer dan twintig keer, maar het hielp niet, klonk alleen heel muzikaal,dát wel. Sluimer de slak zat een paar takjes hoger dan Reggie. Ze at smakelijk een groen blaadje op en had nog niets in de gaten. Reggie de rasta-rups ging rustig door met benji-jumpen maar kreeg zijn dreadlocks niet los!
Jij lijkt wel een accordeon! Het klinkt goed hoor! Waarom speel je geen tango voor mij?, riep iemand, die onder de boom zat. Tango is heel modern en je kunt er heerlijk op dansen!
Als jij mij uit mijn nestels bevrijdt, dan speel ik voor jou een tango!, riep Reggie brutaal terug.
Hij keek omlaag en ontdekte tot zijn grote schrik toen pas wie hij geantwoord had!
De grote dikke kok - van het restaurant naast zijn boom -stond niet bepaald als “grootste slakkenvriend” bekend! Reggie had onbedoeld zijn vriendin Sluimer de slak in gevaar gebracht! Vele van haar Franse familieleden hadden door deze kok met foto en al als delicatesse bovenaan zijn menukaart gestaan. Daarnaast had de kok hen ook nog op een zogenaamd slakkenbordje gepresenteerd aan de mensen! De rillingen liepen Reggie nóg over de rug!

Oei!Oei!, dacht Reggie. Hoe moet ik ons uit deze gevaarlijke situatie redden?
De kok ging rechtop staan en plukte Reggie aan z’n lange haren zó uit de boom! Daarna hield hij hem omhoog en keek hem met z’n grote donkere ogen héél geïnteresseerd aan!Toen zag de kok ook Sluimer de slak zitten! Zij bibberde over heel haar glibberige lijfje en kroop in haar schelp. De kok plukte nu ook Sluimer’ s schelp uit de boom!
Reggie’ s hersens draaiden overuren! Hij moest een list verzinnen, om Sluimer uit de buurt van de kok zijn kookpannen te houden!

Wist jij, dat langharige rupsen erg giftig zijn?, vroeg hij aan de kok. Ik heb net mijn vriendin gekust, zie je. Nu is zij net zo giftig als ik!
Het is ook altijd wát met rasta-rupsen!, bromde de kok. Ik wou net een nieuw escargôt- recept uitproberen en nu verpest jij het!
Ik weet het goedgemaakt!, zei Reggie slim. Laat Sluimer en mij een show opvoeren in jouw restaurant! Wij zullen voor jou de tango dansen op mijn muziek! Het enige, dat ik als loon vraag, is een krop sla voor ons tweetjes! Dat lijkt mij een eerlijke deal man, of niet soms?
Je doet maar! Als ik maar flink veel klanten krijg!, glunderde de kok. In gedachten zag hij al bergen euros zijn kassa instromen! Zijn zaak kon wel een extra publiekstrekker gebruiken, wist ook Reggie de rasta-rups. De toeristen waren de laatste tijd erg verwend en eisten steeds betere waar voor hun geld. Reggae was een beetje op z’n terugkeer, maar tango was dé hype! Ze hingen een affiche voor het raam en gingen hun mooiste danskleren aandoen.

Het restaurant zat propvol die avond. Iedereen had heerlijk gegeten en wachtte op de show. Helemaal voorin de zaal was een podium gemaakt. Het doek ging langzaam op...
Reggie hing aan een tak boven het aquarium met de goudvissen. In zijn lange haren schommelde Sluimer de slak. Ze had haar mooiste roze glitterjurk aan, die zo mooi kleurde bij Reggie’ s veelkleurige danspak! Ze wierpen een kushandje naar hun publiek.
Iedereen applaudisseerde voor hen! Toen trommelde de kok met een soeplepel op een pan, als teken dat de muziek kon beginnen! Reggie rekte zich melodieus uit en kromp weer ineen ,op de tonen van een heuse tango! Sluimer vleide zich tegen hem aan en toen begonnen zij te dansen.
Het publiek was wildenthousiast en begon prompt mee te dansen!
De kok wreef zich verheugd in de handen. Hij besloot om voorlopig maar géén slakken meer op het menu te zetten. Je wist immers maar nooit of er nog méér artistieke slakken op aarde rondkropen? Of nog méér Reggies? Zo’n gouden kassuccessen kon je toch niet opeten?

Reggie en Sluimer hadden, toen ze dit wel zéér goede nieuws hoorden, de avond van hun leven! Zij dansten gewoon door, tot zij de allerlaatste op de dansvloer waren. Het werd al weer licht! De kok was allang in slaap gevallen, dus verdwenen zij stilletjes en zochten een veilige schuilplaats op!
Niemand heeft hen in tijden meer gezien, maar je kan er zeker van zijn! Als er ergens reggae gezongen of tango gedanst wordt, dán zijn zij vast weer in de buurt!

Schrijver: Laurine Vandepitte, 15 juli 2008


Geplaatst in de categorie: muziek

1.5 met 2 stemmen 516Er zijn nog geen reacties op deze inzending.


Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je emailadres voor anderen in beeld verschijnt)