Inloggen
voeg je beschouwing toe

Beschouwingen

VIVA BALKENENDE

Er is waarschijnlijk nog nooit een minister-president in Nederland geweest die zo gigantisch veel kritiek en minachting, om niet te zeggen haat, over zich heen heeft gekregen als Jan Peter Balkenende. Er hoeft alleen maar ergens op internet een artikel of bericht met de naam Balkenende in de kop te staan of je kunt er de donder op zeggen dat het meteen wemelt van de negatieve commentaren en afbrekende oordelen.

Zo stond er enige tijd geleden een foto in de Telegraaf van een vrolijk lachende Balkenende met twee voetbalfans die hem in Bern waren tegengekomen. Meteen stonden er in de Telegraaf weer een stuk of 160 overwegend negatieve reacties in de trant van: ‘laat die Bak Ellende aan het werk gaan in plaats van snoepreisjes te maken’ of ‘wie wil daar nu mee gezien worden’ of ‘wij moeten hier naar de voedselbank en hij speelt mooi weer met zijn schijnheilige kop’ enz. enz.

Waarschijnlijk werd het de redactie van de Telegraaf ook te dol, want een paar uur later zag ik dat alle reacties verwijderd waren. En terecht, vind ik. Want het weerspiegelt de bedroevende mentaliteit van veel - natuurlijk niet alle- Nederlanders die nergens waardering voor kunnen hebben, overal kritiek op hebben en bij wie men het nooit goed kan doen.

Als Balkenende bij Bush op bezoek gaat dan zegt de helft van de Nederlanders in een enquête dat zij zich schamen voor hem. Ik zou wel eens willen weten wat er eigenlijk is om zich voor te schamen. Zijn uiterlijk is weinig op aan te merken, menig man van 52 zou wensen dat hij nog zo’n kop met haar had en zo weinig rimpels. En wat voor geweldige talenten en charismatische persoonlijkheid hebben die Nederlanders dan zelf wel als zij zich blijkbaar beter voelen dan Balkenende?

Het gaat mij helemaal niet om de politiek van Balkenende. Daar kan men het mee eens zijn of niet, maar dat is nog geen reden om hem voortdurend als persoon af te kraken en te beledigen. Trouwens de meeste kritiek op zijn politiek is ook onterecht. Want al met al hebben we het niet slecht in Nederland. Het is nog altijd één van de welvarendste en vreedzaamste landen ter wereld en men kan kankeren en mopperen wat men wil, maar met de gezondheidszorg en de sociale voorzieningen horen we al jarenlang bij de toplanden. Ik weet ook wel dat het leven in Nederland steeds duurder wordt wat betreft energiekosten, benzine, ziektekosten en dergelijke, maar om daar nu alleen Balkenende de schuld van te geven en hem met een gloeiende haat te bejegenen, lijkt mij onterecht.

Daarom las ik met grote instemming en plezier laatst ergens een uitspraak van voetballer Rafael van der Vaart: “Iedereen loopt altijd maar op premier Balkenende te zeiken, dat moet nu eens ophouden. Ik vind hem een aardige kerel en volgens mij doet hij zijn werk goed.”


Zie ook: http://outsider.web-log.nl/

Schrijver: Outsider, 6 augustus 2008


Geplaatst in de categorie: politiek

2.7 met 7 stemmen 1.241Er zijn 3 reacties op deze inzending:

Naam:
Fred
Datum:
13 augustus 2008
JP is de (Ras)Poetin van de Lage Landen, een grotere huichelaar ben ik nog niet tegengekomen.
Naam:
Outsider
Datum:
7 augustus 2008
Bedankt Iris. Ik heb er ook altijd bewust naar gestreefd alles van de positieve kant te bekijken. Het is echter niet zo dat mijn positieve kijk een schijnvertoning is die ik mijzelf heb aangeleerd. Ik stoor me echt heel erg aan mensen die op alles en iedereen kritiek hebben behalve op zichzelf. Het zal je misschien verbazen, maar veel mensen die mij kennen denken dat ik juist negatief ben, omdat ik van nature melancholisch en teruggetrokken ben.
Naam:
Iris
Datum:
6 augustus 2008
Email:
iris.aguirretigo.com.py
Deze positieve beschouwing heb ik graag gelezen. Ik ben meteen heel wat geschriften op jouw web-log gaan lezen. Ze zijn hartversterkend omdat ze de dingen -ook de negatieve- positief benaderen.

Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je emailadres voor anderen in beeld verschijnt)