Inloggen
voeg je beschouwing toe

Beschouwingen

Verliefdheid een soort ziekte?

Verliefdheid zal toch wel een soort ziekte zijn, vrees ik. Tenminste een duizelig makende kwaal. Een tijdelijke karakterverandering die samengaat met onderdanige gebaren, zich vastzuigende ogen, een hoogrode kleur, stotteren, een nerveuze jubelstemming en vergeetachtigheid voor de gewone dagelijkse dingen.

Kortom zo iemand gaat op een merkwaardige wijze opvallen in zijn of haar omgeving. Maar bij mij loopt dat anders. Ik sla dicht en druip af. Ik lijd in stilte. Een lijden dat het best te verdragen is in dromen. Een oplettende vriend kan mij hoogstens wat stil of op momenten afwezig vinden, maar verliefdheid zal men niet snel bij mij vermoeden.

Ik trek mij terug in het Pleistoceen van oergevoelens, die ik voornamelijk 's nachts een verhaal geef. Mijn geliefde ligt naast me en begrijpt mij woordeloos. Dat is rustig.
Ik behoef mijn arm maar om het koele kussensloop heen te slaan en hij is er, zo zacht en teder als alleen mijn hoofdkussen kan zijn.

In zijn armen drijf ik weg op wolken van genot. Alleen de ochtenden zijn vaak zo vijandig en kil.
Zo sleep ik mij enkele weken voort, totdat de ziekte vanzelf afneemt, langzaam uitloopt in hoofdpijn, veroorzaakt door een extra glaasje wijn.

Ontnuchterd neem ik het dagelijkse weer ter hand en niemand kan bevroeden hoe diep mijn eenzaamheid was.


Zie ook: http://www.catharinaboer.nl

Schrijver: Anne, 14 augustus 2008


Geplaatst in de categorie: ziekte

3.2 met 10 stemmen 568Er is 1 reactie op deze inzending:

Naam:
Iris
Datum:
15 augustus 2008
Email:
iris.aguirretigo.com.py
Hoofdpijn, veroorzaakt door een extra glaasje wijn? Daar is maar één goede remedie voor: een andere - gedroomde - zoete geliefde de plaats laten innemen van die zure wijn. Goed dat ik nu niet alleen meer ben op nederlands.nl lijdend aan die onuitroeibare kwaal waarmee we elk op onze eigen manier omgaan, Hierna één van mijn gedichten, Karina, vandaag zeer toepasselijk op jou.

Liefde

Ze zeggen
liefde is in water leven
de armen uitstrekken
zich overgeven
maar niemand zegt
liefde is
beetje bij beetje
drinkend verdrinken

Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je emailadres voor anderen in beeld verschijnt)