Inloggen
voeg je beschouwing toe

Beschouwingen

De dagen na de s c h. (3)

Ongeschoren en voormalig wit.

We staan allebei ingeschreven voor een woning, voor een huurwoning wel te verstaan, mijn huisgenote en ik. Omdat we vrienden blijven, én omdat zij geen auto meer rijdt, doen we elke week een rondje door de stad met het lijstje met aangeboden woningen.

Er is niet zo heel veel aanbod, en wat er is, ligt vaak in verpauperde wijken, die zijn er in mijn woonplaats meer dan genoeg, het lijkt wel of in de loop der jaren de ene na de andere wijk in verval is geraakt. Meestal zijn de huizen zo slecht nog niet, maar is het meer de leefomgeving.

Het verschilt echt van straat tot straat, sommige straten durf
je amper door, we reden gisteren door een straat waar in de deuropening van het café op de hoek een ongeschoren persoon in een voormalig wit onderhemd tegen de deurpost leunde, compleet met sigaretje in de mond en een flesje bier in de hand.

Er waren nog wat dames en heren op de stoep aanwezig druk converserend, één van de aanwezigen, zittend op een lege krat, voerde op een redelijk agressieve toon de regie, zijn stemgeluid was, toen we een straat verder waren, nog steeds te horen.

“Wat is de volgende woning op jouw lijstje?”

Schrijver: Peterdw., 26 september 2008


Geplaatst in de categorie: woonoord

3.4 met 8 stemmen 1.068Er zijn nog geen reacties op deze inzending.


Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je emailadres voor anderen in beeld verschijnt)