Inloggen
voeg je beschouwing toe

Beschouwingen

Het is goed zo.

Ze zaten nu samen op het terras met een glaasje rode wijn Ze keken terug op een hun dag en keken tevreden uit hun ogen. Hun ademhaling was rustig, hun geest verrijkt.

Ze hadden vandaag sturing gegeven aan hun dag. Ze hadden gewoon gewerkt en waren eens een keer op de fiets naar hun werk gegaan. Niet zo maar, maar bewust met de fiets, omdat het zo gezond is en zo’n beetje overal goed voor is.

Deze dag hadden ze zich ook voorgenomen om eens goed te luisteren naar iedereen die hen aansprak. Ze wilde vandaag hiervoor de tijd nemen, zoals zij zelf het ook o zo wenselijk vinden, dat iemand de tijd neemt om naar hen te luisteren.

Deze dag hadden ze zich voorgenomen om te proeven wat ze in hun mond namen. Ze hadden zich voorgenomen om bewust de maaltijd die voor hen stond op te eten. Een maaltijd op de juiste temperatuur met de juiste smaak. Ze wisten wat ze hadden klaargemaakt, ze hadden het immers diezelfde dag zelf gekocht en hun slager erover gesproken.

Deze zelfde dag hebben ze ook aan hun kinderen aandacht geschonken. Ze deden dat bewust, ondanks dat hun dag zo vol leek. Ze deden het vol overgave. Ze gaven aandacht aan hun kinderen door met hen te spelen. Dat hoefde niet zo lang, maar lang genoeg, zodat hun kinderen tevreden waren en zelf hun spel verder konden spelen.

Op hun werk planden ze hun dag efficiënt, maar met de benodigde afwisseling. Dat gaf hen niet alleen voldoening, maar ook een hoge productiviteit. Ze namen de tijd om te pauzeren en lieten hun werk tijdens de pauze helemaal voor wat het was. Ze namen vandaag de tijd om hun werk goed te organiseren en gaven deze dag opbouwende feedback aan collega’s die een andere mening waren toegedaan. Samen met hun collega’s hebben ze eens “gelunchwandeld” en hen informeel gesproken over wie hun collega’s werkelijk zijn en zij wat belangrijk vinden.

Thuis namen ze zich voor pas te gaan zitten als hun huis was georganiseerd zoals zij zich dat wensten. Dat kostte hen wel even wat kruim, maar nu was het dan zover. De computer kon worden aangezet om een leuk stukje te schrijven en daarna, konden ze op het terras in de tuin, genieten van elkaar, van de bloemenpracht in hun tuin en een heerlijk glaasje goede rode wijn.

Het is goed zo.

Proost!

Schrijver: Jan Hertog, 17 december 2008


Geplaatst in de categorie: liefde

3.8 met 6 stemmen 394Er zijn nog geen reacties op deze inzending.


Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je emailadres voor anderen in beeld verschijnt)