Inloggen
voeg je beschouwing toe

Beschouwingen

Water aan de lippen

Regels en wetten om na te leven, logica staat bovenaan, mensen mopperen als ze in deze crisistijden aan de foute kant van het saldo komen te staan. Mocht de rekening erg hoog opgelopen zijn, kun je zomaar te maken krijgen met mensen die je liever niet aan de deur krijgt, of te maken krijgen met bureaus die wel eens eventjes orde op zaken komen stellen in de vorm van: incasseren…

Geen mens wordt er blij van, als er dergelijke maatregelen moeten worden genomen en er zijn maar weinig mensen die kunnen voldoen aan de torenhoge boetes die vaak bovenop de te betalen som komen.

Water aan de lippen, water over de lippen. De regering zou wat kunnen gaan doen aan de ellendige sommen die men ook wel incasseringskosten noemt, maar de incassobureaus zijn maar een druppel, een druppeltje op de gloeiende plaat, we horen het de hele dag sissen, U ook? Water aan de lippen toch?

Alle kleine bedrijfjes, de zogenaamde eenmanszaakjes, staat het water aan de lippen, de belasting moet worden betaald, geen uitstel zelfs een bedrag er bovenop, water aan de lippen, welnee, water over de lippen.
We doen alle mogelijke moeite om de kleine bedrijfjes aan het werk te houden, het hoofd boven het water te houden, maar beslissingen die moeten worden genomen om de kleine man een hand toe te steken, voor dat ie verdrinkt, nee dat is er niet bij. De kosten van de aanslagen zien zij vermeerderen met een aardig sommetje, zodat er in elk geval niemand meer op vakantie kan, de rente die berekend wordt is buiten proporties. Nooit zijn ze echt te laat met betalen, nooit komt het zover dat er een deurwaarder aan te pas moet komen, maar in deze crisistijd is nooit een woord dat men beter nooit meer gebruikt, want nooit is weg, nooit is verdwenen, belasting betalen in ons belastingparadijs is een steeds terugkerend fenomeen en daar valt uiteindelijk best mee te leven, maar dat er nou niemand op het briljante idee komt om de altijd netjes betalende kleine ondernemer eens te vrijwaren van de rente die op al die aanslagen ligt, zou toch een mooie regeling zijn?

Nee, dit soort ideetjes doet men niet aan, deze ideetjes moeten en mogen niet gehonoreerd worden, ben je mal, de kleine ondernemer de strot afbijten? Doen ze niet, maar het water staat de mensen aan de lippen en dan blijft er verder weinig anders over dan te verzuipen!

Schrijver: An Terlouw, 15 juli 2009


Geplaatst in de categorie: geld

3.2 met 5 stemmen 438Er zijn nog geen reacties op deze inzending.


Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je emailadres voor anderen in beeld verschijnt)