Inloggen
voeg je beschouwing toe

Beschouwingen

MICHAEL JACKSON

Dat Michael Jackson een bijzonder artiest was heb ik altijd wel geweten, maar hoe bijzonder daar ben ik pas na zijn dood achter gekomen.
Ik heb vrij veel van en over hem gezien en gehoord op tv en internet en daarbij ben ik wel tot de conclusie gekomen dat het echt niet voor niets is dat hij de eretitel 'King of Pop' droeg.
Veel van zijn nummers vind ik schitterend, zoals Will you be there, She’s out of my life, Earth song, Stranger in Moscou en veel andere songs. Daar komt nog bij zijn unieke manier van dansen. Zelfs twee dagen voor zijn dood, toen hij al met medicijnen op de been werd gehouden, danste hij nog heel goed.

Wat ik echter vóór het overlijden van Jackson nooit heb geweten is dat hij, als hij op tournee was in verschillende landen, vaak naar ziekenhuizen en weeshuizen ging om kinderen te bezoeken en cadeautjes te geven.
Ik heb op tv een bezoek van hem gezien aan een Ronald McDonaldhuis in Nederland. Het was echt prachtig om te zien hoe blij die kinderen waren als zij Michael Jackson zagen en ook nog een cadeau van hem kregen.
Er was een meisje bij, dat wat te oud was voor speelgoed. Zij zei tegen Jackson: ‘Ik hoef geen cadeau, ik ben al heel blij dat u hier bent.’ Waarop Jackson met zijn zachte, vriendelijke, bijna verlegen stem zei: ‘Misschien wil je Yahtzee, ik heb ook Yahtzee.’ Dat ontroerde mij erg en heeft mij helemaal voor Michael Jackson ingenomen.

Als men deze dingen ziet, dan is het diep bedroevend dat hij zo veel is belasterd en door het slijk gehaald wegens beschuldiging van kindermisbruik. Ik heb het nooit geloofd en hij is er ook door de rechtbankjury in Amerika van vrijgesproken. Maar ik weet wel zeker dat Jackson diep geleden heeft onder die beschuldigingen en dat dit de laatste jaren van zijn leven grotendeels heeft verpest.


Zie ook: http://outsider.web-log.nl/

Schrijver: Outsider, 17 augustus 2009


Geplaatst in de categorie: moraal

4.2 met 9 stemmen 362Er zijn nog geen reacties op deze inzending.


Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je e-mailadres voor anderen in beeld verschijnt)