Inloggen
voeg je beschouwing toe

Beschouwingen

Dirk (2)

Het is alweer meer dan een week geleden. In Urk werd een veertienjarige jongen levenloos in het bos gevonden. Al snel kwamen speculaties over de toedracht. De één wist het nog beter te vertellen dan de ander. Je hoefde Google maar in te tikken en het laatste nieuws verscheen op het scherm. Wat soms na een halfuur weer was verdwenen. Uit piëteit voor de familie. Om de politie en justitie de mogelijkheid te geven de zaak snel en kundig op te lossen.

Natuurlijk werd ook deze keer de schijnwerper extra gezet op de jeugd van tegenwoordig. Want wat er toch tegenwoordig allemaal gebeurde. Daar was natuurlijk internet en de diverse dvd-spelletjes debet aan.

Ik lees zelf in de Bijbel, Gods Woord, het geheel anders. Door de zonde is de dood in de wereld gekomen. Het niet beantwoorden aan Gods gebod bracht al direct zijn gevolgen. Adam en Eva verdwenen uit het Paradijs. Ze zouden er nooit meer terugkomen. Ze zouden moeten sterven. De Heere God vertelde Adam en Eva dat er van nu en voortaan strijd op de aarde zou zijn. Want in Zijn goedheid had Hij in de eeuwigheid mensen uitgezocht om van die dood verlost te worden. Het zou in deze tijd gebeuren. Er zouden wonderen gebeuren in het leven van mensen. Die wonderen zouden het gevolg zijn van HET WONDER. Nog enkele dagen, dan begint de Adventstijd. De vier weken die vooraf gaan aan het Kerstfeest. Een tijd om te herdenken dat in een stal, twintig eeuwen geleden, de Zoon van God geboren werd. Hij is gekomen om het wonder wat God had uitgedacht gestalte te geven. Door Zijn lijden en sterven en opstaan zijn er door de eeuwen heen altijd mensen geweest die verlost werden van het grootste kwaad. Om te komen tot het hoogste goed. Ze zouden als kinderen van God op deze aarde zijn.

Adam en Eva kregen twee zonen. Kaïn en Abel. De eerste moord gebeurde. Kaïn sloeg zijn broeder Abel dood. Niet omdat hij op internet vreselijke dingen had gezien. Of DVD-spelletjes deed. Het was om de eenvoudige reden dat hij een zoon van Adam was. Een Adamskind. Zoals wij allen het zijn. In zonde ontvangen en geboren. Wij kunnen en willen uit onszelf geen goed voortbrengen. En de hoogmoed, het denken beter te zijn dan een ander, staat pal boven aan. God spreekt in Zijn tien geboden duidelijk. Hij eist dat wij ons houden aan AL die woorden die Hij eenmaal sprak. Vreselijk is het wanneer iemand komt tot de overtreding van het verbod iemand dood te slaan. Maar wie met één vinger wijst naar diegene die in die zonde viel heeft niet geleerd wat in het eigen hart leeft.

Wanneer God wie dan ook een ogenblik loslaat, waartoe zijn mensen dan in staat?

Schrijver: ZEGERIN, 27 november 2009


Geplaatst in de categorie: wereld

2.3 met 7 stemmen 339Er zijn nog geen reacties op deze inzending.


Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je emailadres voor anderen in beeld verschijnt)