Inloggen
voeg je beschouwing toe

Beschouwingen

De kerstboom

De schepping en destructie van materiële deeltjes is een van de meest indrukwekkende gevolgen van de gelijkwaardigheid van massa en materie.
Door de ontdekking dat massa een vorm van energie is, werden we gedwongen om onze mening omtrent "vaste" zekerheden te wijzigen. We kunnen het bestaan van deeltjes alleen met behulp van relativistische begrippen benaderen. Het deeltje moet worden geplaatst in een omgeving waarin ruimte en tijd zijn vermengd in een vierdimensionale werkelijkheid.

Wat is nu de relatie met de kerstboom? Een boom met ballen en lichtjes. De ballen zijn de symbolen van de oneigenlijke materie. De bal,die rustig aan de kersttak hangt, verkleint zich tot steeds kleinere balletjes van vaste stof tot aan de atoomopbouw in de molecule. De deeltjes waaruit het atoom is opgebouwd kunnen nog als vaste materie worden gezien. Maar de determinanten van die deeltjes zijn op subatomair niveau een veelheid van energetische eenheden met een specifieke bewegingssnelheid en spin in wisselwerking met andere kwanta. Deze kwantumdeeltjes bewegen zich in een energieveld. Dit kwantumveld kan worden gezien als een fysische entiteit, een continue aanwezig medium dat overal in de ruimte aanwezig is. De deeltjes zijn dan slechts locale condensatie van het kwantumveld. Concentraties van energie die ontstaan en weer uiteenvallen. Ze verliezen dan hun individuele karakter en lossen op in onderlinge verbondenheid.

We moeten proberen te begrijpen dat alles wat we als materie waarnemen slechts voorbijgaande manifestaties zijn. De enige werkelijkheid is het kwantumveld, dat als fundamentele entiteit kan worden beschouwd. De zichtbare werkelijkheid van de verlichte kerstboom is een symbool van de spirituele werkelijkheid, van alles wat onderling is verbonden. De kerstboom heeft zich in de loop van de tijd geëvolueerd van een boom met kaarsen naar een boom met elektrische lampjes tot een boom met pulserend licht, met wisselende frequenties en wisselende kleurenspectra. De fotonenactiviteit speelt een belangrijke rol in het leven van de mens en zorgt voor verwarming, zuurstofsynthese en informatie. Het licht is de eenheid van leven, van liefde, van coördinatie. Het licht stuurt het DNA in onze celkern en ontvangt zijn informatie uit het energetisch veld, dat alles met elkaar verbindt.

De kerstboom symboliseert het feest van licht op een moment van duisternis. Van lange nachten voorafgaand aan de winterwende. De spirituele filosofie ziet het licht van de kerstboom als de wisselwerking tussen materie en energie, tussen eenheid en verval, tussen voorbijgaande manifestaties van denken en bedacht worden. Wij evolueren naar een manifestatie van verhoogd bewustzijn. We kunnen begrijpen wat ons allen verbindt, maar zullen moeilijk kunnen inzien wat ons scheidt en wat de elementaire manifestaties zijn van het allerkleinste. Het subatomaire is dimensieloos of multidimensionaal. Het is de werkelijkheid van het onzekerheidsprincipe. Niet kunnen weten wat onze rustige kerstbal eigenlijk doet. Onschuldig rondhangend aan een kersttak, terwijl het elementaire zijn van die bal met hoge snelheid beweegt, spint en tegelijkertijd constant energetisch gezien wordt herboren.

De wetenschap van de kwantumdeeltjes kan ons leren om de betrekkelijkheid van tegenstellingen in te zien en ons meer te richten op onze verbondenheid in liefde. We zijn allen eigenlijk dezelfde in een schijnbare variatie van het illusoire anders zijn.

Kerstmis, liefde, licht en verbondenheid. De kerstboom is een medium dat ons tot bezinning kan laten komen en ons kan verdiepen tot de werkelijkheid van kerstmis.


Zie ook: http://www.spirituelefilosofie.blogspot.com

Schrijver: J.J.v.Verre, 8 december 2009


Geplaatst in de categorie: kerstmis

2.7 met 15 stemmen 1.048Er zijn nog geen reacties op deze inzending.


Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je emailadres voor anderen in beeld verschijnt)