Inloggen
voeg je beschouwing toe

Beschouwingen

Land achter de duinen

Hollandse bodem uit rivier- en zeeslib achtergebleven na overstromingen, verdronken dorpen met vele doden; land achter de duinen van de Noordzee, onttrokken aan zee en rivieren moet zich eeuwig verdedigen tegen water dat het land belaagt.
Hadden we de strijd verloren zouden we nu wonen op eilanden in ‘n grote Waddenzee, de rivierendelta van Noord Europa.

Volgens De Gaulle is Pays-Bas ontstaan uit Frans slib en horen we eigenlijk bij Frankrijk; we hebben de arrogante vlerk erop attent gemaakt dat Engeland eigenlijk een van onze Waddeneilanden is en daar hoor je ons, ‘bescheiden’ als we zijn, ook niet over.

Ik voel me onbehagelijk in eigen land, de democratie kan ons niet beschermen tegen onwelkome invloeden; met zoveel waarheden als er partijen zijn moeten politici wel opportunisten en leugenaars zijn om hun werk te kunnen doen; we moeten partijbelang vervangen door landsbelang met grote invloed van de bevolking want als we via internet kunnen betalen kunnen we ook via internet stemmen over vele zaken.

Gezond verstand is tegen oprichting van moslimscholen, alleen openbare scholen om geloof en maatschappij te scheiden en integratie te bevorderen, maar CDA is tegen omdat de christelijke scholen dan verdwijnen; partijbelang boven landsbelang.

Volgens bisschop Muskens kunnen we God ook Allah noemen; de kerk maakt gebruik van de spanning tussen Christen en Moslim, hopend dat Christenen naar de kerk gaan om hun identiteit te bevestigen; kerkbelang boven landsbelang.

Als de democratie na langdurig overleg beslist dat een project wordt uitgevoerd, verschijnen actiegroepen om de plannen via kostbare juridische procedures langdurig tegen te houden en ik maar denken dat we een democratie hebben om dat te voorkomen; groepsbelang boven landsbelang.

Naast actiegroepen bestaat de politiekcorrecte camera-geile inquisitie, die capabele mensen met een andere mening aan de schandpaal nagelt; eigenbelang boven algemeen belang.

‘Goede doelen ‘n goede business’; bijna heb ik de aardige mensen vergeten in organisaties die afhankelijk zijn van subsidies en giften, waaronder instellingen voor goede doelen, die beerputten blijken als de deksel gelicht wordt door accountants.

Ziek ben ik van die grijnzende graaiers die Nederlandse bedrijven aan het buitenland verkwanselen uit persoonlijk winstbejag, dat zijn grotere criminelen dan die in onze gevangenissen zitten en ze komen er ongestraft mee weg, dat kan natuurlijk niet.

Het volk produceert, en de roofmens vult z’n zakken, volk mag elk jaar vechten om een paar procenten; stop het graaien en een korte werkweek van vier dagen is haalbaar.

Het enige wat de afgelopen duizend jaar is veranderd, dat slaven nu werknemers heten en zelf mogen bepalen bij wie ze slaaf willen zijn, en hebben zelfs de illusie dat ze in vrijheid leven, de brave burgers stinken er weer in.

Stop met die verspillende halfzachte democratieën die leiden tot compromissen van half gedichte gaten, tot een zinkend land, verdrinkend land, dat zijn historische eigenheid verkwanselt, ik proef de smaak van verraad; avondland de ‘ijstijd’ klopt op je deur, je zal het als Holland niet overleven.

Democratieën zullen dictaturen baren om misstanden die halfslachtig opgelost worden uit de wereld te helpen, dan roept de samenleving via verkiezingen om een sterke leider, maar de kunst is om het niet zo ver te laten komen.
Democratie was voor mij lang de enige juiste staatsvorm, dat is niet meer zo want te veel mensen kunnen de vrijheid niet aan, ik ben de clowneske democratie met z’n partijbelangen zat.

Het water beheersen we, toch verdrinken we, maar niet zoals we denken, we verdrinken in het buitenland en in de anarchie van de straat; misschien vragen we ons eens af wat en waar het mis ging.


1) zie hartenkreet ‘Ouderwetse genen’ van 15-09-2009

Schrijver: Custor
Inzender: Janneke Koster Baas, 6 januari 2010


Geplaatst in de categorie: maatschappij

3.0 met 7 stemmen 365Er zijn nog geen reacties op deze inzending.


Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je emailadres voor anderen in beeld verschijnt)