Inloggen
voeg je beschouwing toe

Beschouwingen

Strooizout op de bon?

Het is nu welgeteld twee weken winter in Nederland en ja hoor, het zout is op!
In de periode vóór de kerstdagen zag je overal strooiwagens van de gemeente en de laatste tijd is er maar weinig “geel” op straat. Op zich niets mis mee als het nu een graad op 10 zou zijn, maar helaas koning Winter is een blijvertje dit jaar en daar had blijkbaar niemand op gerekend.
De voorraden slinken en blijkbaar leidt schaarste tot plotselinge vindingrijkheid. Er zijn al gemeenten waar alleen de rechterrijstrook wordt behandeld op snelwegen, anderen mengen er wat zand door en andere gemeenten strooien al helemaal niet meer!
Er is al meer dan 200.000 ton (!) zout uitgereden op de weg en nu zitten we met de gebakken peren. Ook de landen om ons heen zitten met voorraadproblemen. Zo is een belangrijke leverancier voor ons zout Duitsland. Het is echter ook daar winter dus de Duitsers gebruiken ook zelf het een en ander. Vreemd eigenlijk, daar hadden we blijkbaar ook niet op gerekend.
Het laatste idee is om zout uit Afrika te verschepen! Goed plan, daar hebben ze het vast even niet nodig! Het duurt overigens wel weer twee weken voor het hier is. Zeer waarschijnlijk kunnen we het dan met z’n allen door de soep roeren want wellicht is de winter dan op zijn retour.

Oh ja, nog een tip voor als je je stoepje nog wilt schoonmaken: je kunt ook gewoon keukenzout gebruiken, dat heeft hetzelfde effect. Goede tip! Helaas heeft een willekeurig huishouden geen 5 kilo keukenzout in het kastje staan. Degene die dit wel heeft is waarschijnlijk een zoutpilaar inmiddels (smakelijk!).
Nee, dan maar niet meer strooien. We hebben net een economisch rampjaar achter de rug dus met z’n allen. Een maandje thuis blijven van het werk kan er ook nog wel bij. De economische voorspellingen voor 2010 waren nu net een beetje positief en dan krijg je dit. Nou ja, dan maar hopen op een lekkere zomer dit jaar. Laat de hitte maar komen dan kunnen de airco’s weer massaal verkoeling brengen.
Niet erg, want volgens meneer Bauer is stroom toch nagenoeg gratis. Of kan dit ook op raken?

Schrijver: Harry van der Meulen, 6 januari 2010


Geplaatst in de categorie: verkeer

2.0 met 2 stemmen 398Er zijn nog geen reacties op deze inzending.


Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je e-mailadres voor anderen in beeld verschijnt)