Inloggen
voeg je beschouwing toe

Beschouwingen

Shala nee

Eind mei iets te doen? Hopelijk is het dan beter weer dan nu. U kunt bijvoorbeeld gaan barbecueën, een weekendje weg gaan of de tuin even flink aanpakken. Wat u beslist niet moet doen is voor de buis gaan zitten. Waarom niet? U zou het zo slecht kunnen treffen dat u een minderjarige kapster op TV ziet die Nederland moet vertegenwoordigen op het Eurovisie songfestival 2010 in Oslo.
Ooit van Sieneke gehoord? Vóór 7 februari jl. waarschijnlijk niet. Het is een pupil van Marianne Weber en door een knotsgekke samenloop van omstandigheden gaat Sieneke naar Oslo. Probeert u het zich al voor te stellen, een kleine Weber op een kolossaal toneel waar 38 andere landen gaan meedoen?
Kunt u zich het optreden van Willeke Alberti nog herinneren van een aantal jaren terug? Zij eindigde stijf onderaan. De vergelijking gaat nu al gelijk op. Nederlanders zijn over het algemeen nogal chauvinistisch maar ik kan me voorstellen dat u op de bank in mei 3 minuten lang een kussen voor uw hoofd heeft en watjes in uw oren.

Niet alleen is het liedje van knulligheid niet eens een liedje meer maar een parodie op een liedje, maar heeft u toevallig meegekregen hoe het Nationaal Songfestival er aan toe ging. De TROS had het dit keer georganiseerd omdat de NOS allang geen enkel heil meer zag in deze poppenkast. Een paar maanden geleden stond de TROS nog op het randje om uit het publieke bestel te worden gekieperd door minister Plasterk. Had het maar gedaan! Wat een schijnvertoning was dat. Er komen steeds meer geluiden dat de hele ‘show’ doorgestoken kaart was, dat de jury er voor spek en bonen bij zat en dat de winnaar al vóór de uitzending bekend was. Vader Abraham moest uiteindelijk de knoop doorhakken en dat hij uiteindelijk met de nodige tegenzin (of was dit gespeeld?).
Echt om te huilen is dat Johnny Logan (3x gewonnen, waarom luisteren we niet naar die man?) er de brui aan gaf en gezegd heeft dat dit kant noch wal raakt. De vraag is of we Johnny ooit nog terug zullen zien in Holland of dat we hem een illusie armer terug naar Ierland hebben gestuurd. Tja, het is een ramp in wording die we met z’n allen nog aan zien komen ook! Daarom roep ik hierbij op om het de karavaan vanuit Nederland te beletten om naar de Noorwegen af te reizen. Alle middelen zijn geoorloofd: beter geen deelname dan deze deelname.

Schrijver: Harry van der Meulen, 12 februari 2010


Geplaatst in de categorie: muziek

1.4 met 7 stemmen 789Er zijn nog geen reacties op deze inzending.


Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je e-mailadres voor anderen in beeld verschijnt)