Inloggen
voeg je beschouwing toe

Beschouwingen

Debat

Zelden Paul Witteman zo onzichtbaar en dociel aan de zijlijn van een debat gezien als gisteravond.
Dodelijk vermoeid en totaal overschreeuwd leek het hem aan moed en energie te ontbreken om ook maar enige lijn aan te brengen in een discussie die je misschien beter als ordinaire straatrel zou kunnen typeren.
Geen van de deelnemers wekt ook maar de indruk in het minst geïnteresseerd te zijn in wat de ander te vertellen heeft. Men kent andermans streken te goed en zou ook moeiteloos elkaars rol kunnen spelen.

Visvrouw Kant overstemt in haar eentje met gemak drie kerels, teistert in de hoge tonen de moleculaire weerstand van de waterglazen en slaat vanuit de haringkraam met bedorven makrelen om zich heen.
Zo uitbundig gemake-uped als alleen degene is die tot elke prijs de ware afkomst tracht te verbergen.
Zat aan het begin van het gebeuren nog met angstaanjagend geloken ogen aan de lader, maar bleek eenmaal aangezet in twee seconden van 0 naar 100 te kunnen accelereren.
Ga toch eens een weekje in meditatie meid, slaap eens lekker uit, of doe een stilte retraite in een Bededictijner klooster, je hoeft niet bang te zijn dat de monniken aan je zitten, die hebben liever jongejongens.

En dan JP aan wie, eenmaal in de ring, elk staatsliederlijk decorum ontglipt. Langzaam glijdt zijn bril over de bezwete neusbrug. Genadeloos valt hij terug in de rol van het verongelijkte kind dat bij het knikkeren door de grote jongens beroofd wordt van de pot.
Pechtold gevangen in het harnas van zijn kapsel. Rutte die zo zijn best doet om ouder te klinken dan zijn absolute leeftijd van 11 en een half.
Bos die het allang heeft opgegeven en onderuitgezakt een perfecte Ad Melkert imitatie weggeeft. Alleen Femke weet met welgekozen woorden als zigeuner mama van het kamp nog enige aandacht van haar tafelgenoten te trekken,
Maar niet te lang want een nieuwe golf verbale diarree perst zich bij Kant alweer in een volgende kramp naar buiten.

Dit waren gemeenteraadsverkiezingen mensen!
Ik had Lodewijk Asscher willen zien, Jeltje, Nelly, Van Beumelen van Tubbenbergsch Belang of desnoods de vreselijke Fritsma.
Maar niet weer de Usual Suspects, niet wéér.

Schrijver: trawant, 4 maart 2010


Geplaatst in de categorie: actualiteit

3.4 met 8 stemmen 258Er zijn nog geen reacties op deze inzending.


Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je emailadres voor anderen in beeld verschijnt)