Inloggen
voeg je beschouwing toe

Beschouwingen

Verrassende move van Geert Wilders?

Steeds meer gaat in Den Haag het gerucht dat Geert Wilders op het punt zou staan Dirk Scheringa definitief te vragen om op de kandidatenlijst van de PVV te gaan staan.
De lijst heeft overduidelijk een kwaliteitsimpuls nodig – kijk naar de belabberde resultaten in het formatiespel in Den Haag en Almere - en Geert lijkt door te willen zetten om Scheringa niet alleen op de kandidatenlijst te zetten maar zelfs als beoogd Minister van Financiën in het politieke krachtenveld te laten opdraven.
Hij zou bijzonder geschikt zijn om ‘theedrinker’ Cohen op zijn gebrek aan economische en financiële kennis aan te pakken, iets wat Wilders zelf, gepokt en gemazeld in slogans, op details niet kan.
En in het verleden heeft Scheringa zich al eens geafficheerd als een soort redder des vaderlands, die met een Verenigde-Oost-Indische compagniementaliteit Nederland zou kunnen redden van de dreigende linkse tsunami, zoals dat in de wandelgangen van de PVV subtiel wordt genoemd.

Dirk heeft binnenkamers reeds toegezegd: hij heeft er na het echec van DSB – door te toenmalige Min. van Fin. Bos bekokstoofd! - ook alle tijd voor om campagne te gaan voeren.

Een voorproefje om te kijken hoe de voormalige bankdirecteur in de markt ligt heeft verrassend veel bijval in de AZ-arena opgeleverd. Dirk kreeg onlangs een spontane ovatie van het dankbare AZ-publiek, dat met heimwee denkt aan de periode dat Dirk met een van zijn helikopters landde om op het laatste moment nog een match van AZ onder Louis van Gaal bij te kunnen wonen: vaak was het dan zo dat hij kwam, zag en overwon.

Bezwaren tegen Scheringa (‘jarenlang de kleine man uitgemolken’ etc.) heeft Wilders op de hem bekende kernachtige wijze weggewoven. 'Vrijheid van meningsuiting' en 'vrijheid van geld verdienen' zijn kernwaarden voor Geert en zijn manschappen.

Omdat Geert zijn kandidaten eigenhandig mag aanwijzen en geen hinder ondervindt van tegenstribbelende leden lijkt het bijna zeker te zijn dat Wilders de move van Wouter Bos met een ongekend strategisch gevoel heeft beantwoord. Hij haalt met het binnenhalen van deze ondernemer pur sang ook de wind uit de zeilen van de VVD, die weer volop meedoet in ondernemerskringen, als we de peilingen mogen geloven.

(Pauw en Witteman ontvangen vanavond Scheringa in hun uitzending; Wilders zelf blijft weigeren te komen zogenaamd omdat P&W te links zijn maar in feite omdat hij niet tegen het cynische toontje en de meewarige blik van Jeroen Pauw en tegen dat verongelijkte tuitmondje van Paul Witteman kan, vermoed ik.)

Schrijver: O.U. Deis, 1 april 2010


Geplaatst in de categorie: politiek

3.9 met 7 stemmen 362Er is 1 reactie op deze inzending:

Naam:
Conquistador
Datum:
1 april 2010
Prachtig, een schitterende vondst! Als Geert nu ook nog Nina - World Online - Brink op de kandidatenlijst zet als beoogd Minister van Economische Zaken, kan het nog leuk worden op 9 juni! :)

Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je emailadres voor anderen in beeld verschijnt)