Inloggen
voeg je beschouwing toe

Beschouwingen

Wilders en hoofddoekjes

In de peilingen zet de neergang van Geert Wilders zich voort en de enige verantwoordelijke daarvoor is hijzelf. We hebben geen nieuwe grote leiders zien verschijnen op het politieke toneel. De problemen waar Pim Fortuyn destijds op wees, die zijn ook niet opeens verdwenen. Nee, de afkeer van Geert Wilders van Islam kleurt zijn hele wereldbeeld en zodoende is hij niet in staat die zetten te doen die een goede leider zou kunnen.

Veiligheid is een van zijn speerpunten en terecht, want onder het zittende kabinet lijkt het gevoel van onveiligheid alleen maar te zijn toegenomen. En met Job Cohen als ambiërend minister-president belooft dat ook niet veel goeds voor de toekomst. En Wilders zou zich op dat punt veel meer moeten profileren. Nog veel meer dan dat hij nu al doet, want dat is de achilleshiel van het huidige kabinet. Maar wat doet Wilders? Hij richt zich op hoofddoekjes.

Ik heb eerlijk gezegd nog nooit gezien, gehoord of gelezen dat meisjes met hoofddoek tasjes jatten uit auto’s of dat ze mensen hebben weggepest uit een buurt. Of dat ze de zwembaden onveilig maken. Met hun hoofddoek. Ik heb zelfs nooit gehoord dat 4 meisjes met hoofddoek insloegen op 1 persoon, en dat is toch wel het minst mannelijke.

Marokkaanse meisjes, van wie velen een hoofddoek dragen, vormen misschien wel de meest geïntegreerde groep in Nederland. Velen hiervan studeren af aan het hbo of de universiteit en hebben dus goede uitzichten om zich in de maatschappij als volwaardig burger te manifesteren. Maar aan de ene kant roept Wilders dat mensen moeten integreren en aan de andere kant probeert hij de weg af te snijden van deze groep en in mijn ogen maakt hij zich daarmee niet alleen ongeloofwaardig maar ook belachelijk.

De criminaliteit wordt, voor het geval dat u het nog niet wist, veroorzaakt door hun broers. Die hebben geen hoofddoek. En meestal ook weinig hersenen die ze tegen de wind en regen zouden moeten beschermen. Die mag je van mij wel heen sturen waar je wil als ze een criminele daad hebben begaan. Ik denk overigens dat hun zusters ze ook liever kwijt zijn dan rijk.

En wie weet gaan de meisjes dan met kaaskoppen trouwen als het aantal Marokkaanse jongens in Nederland afneemt. O nee, misschien ben ik op dit punt te optimistisch, ze (of waarschijnlijk hun ouders) zullen dan vast iemand uit hun eigen land hierheen halen, en die kennen de taal dan niet. Is het probleem dan groter geworden? Als ze je alleen in hun eigen taal kunnen uitschelden, is het in ieder geval minder pijnlijk omdat je ze niet begrijpt.

Schrijver: trepezote, 24 april 2010


Geplaatst in de categorie: politiek

3.0 met 3 stemmen 319Er zijn nog geen reacties op deze inzending.


Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je e-mailadres voor anderen in beeld verschijnt)