Inloggen
voeg je beschouwing toe

Beschouwingen

Oranje

Ik weet het. Ik ben een cynicus, een zwartkijker, een nihilist, een spelbreker, een zeurkous, een misantroop, een kruikenzeiker, een spijkers op laag water zoeker, zeveraar, kankerpit en 'n zaniker.
Ik kan de oranje zon niet in het water zien schijnen.

Ik kán het nu eenmaal niet. Het is me nu al teveel, ik krijg uitslag van die afgrijselijke kleur waar je overal mee wordt doodgegooid. Ik hoop zo dat we er in de voorronde uitvliegen en dat al die oranje meuk binnen anderhalve week naar de vuilverbranding kan. Vanmiddag was ik voor een simpel boodschapje bij Blokker. Eén schetterende oranje orgie, bakken vol wanstaltige quasi lollige rotzooi, met als dieptepunt een versierstraatpakket voor 10 huizen en een oranje snáckstadion, waar je aparte tribunes hebt voor bitterballen en borrelnoten.

Je zal maar in zo'n straat wonen en niet mee willen doen. De terreur die al begint bij de overbuurman met ringetjes in beide oren en dat geinige doodshoofd op zijn arm. Voor hoeveel meter oranje landbouwplastic hij je kan noteren. En of je meteen 50 euri wil schuiven voor de buurtbarbeque.
Ze verwennen ons met sleutelhangers, beestjes waar je in kan knijpen, polsbanden, lawaaitoeters, leggings, plopmutsen.

Het is om gek van te worden. De detailhandel verwacht voor 200 miljoen éxtra van die rommel te gaan verkopen.
Alles wat kleine Chinese kinderhandjes voor een hap rijst en een cadmiumvergiftiging in elkaar gefrutseld hebben wordt ons hier in de volgevreten mik gesplitst.
Gratis bij drie kratten, 5 kilo, twee pakken of 'n voordeelzak.
Werkend Nederland dat bij de baas vrije uren, een plasmascherm en bittergarnituurtjes eist op tijden dat 'we' spelen. Ik zag op tv willekeurig personeel in een bedrijfskantine.Samen met de baas, als enige in stropdas, gezellig rond de tafel. Dreigend zegt een van de collega's dat ze meneer van Biggelen gevraagd hebben om zijn medewerking en die had 'spontaan' já gezegd.
Meneer zelf keek met een oranje kojbojhoed op zijn kalende schedel schaapachtig naar een broodje kaas. Hij had eens nee moeten durven zeggen, zo van " Niks geen flauwekul op mijn kosten, werken zul je of je neemt maar vrij". De hel was losgebroken.

En dan dat land waar je buiten de prikkeldraadcompounds met 24/7 guards bij de ingang je leven niet zeker bent. Z-Afrika met de hoogste moord en rape ratings ter wereld.
Met sloppenwijken waar je Joran nog niet eens naartoe zou willen sturen. Maar wel voor miljarden voetbalstadions en hotels uit de grond stampen.
Ik weet 't ik ben ontzettend ongezellig. Mij moet je er écht niet bij hebben vanaf volgende week.

Schrijver: trawant, 5 juni 2010


Geplaatst in de categorie: actualiteit

3.3 met 9 stemmen 354Er zijn nog geen reacties op deze inzending.


Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je emailadres voor anderen in beeld verschijnt)